Artikel top billede

Foto: MidtVest Bredbånd

Nianet køber Midtvest Bredbånds erhvervskunder

MidtVest Bredbånd har solgt sine storkunder fra til Nianet. Resterne af selskabet håber nu at undgå konkurs.

De sørgelige rester af Midtvest Bredbånd er nu ved at være fordelt. Den sidste store bid af det krakkede bredsbåndsselskab - 250 erhvervskunder og offentlige kunder - er nu solgt fra til Nianet.

Det oplyser MidtVest Bredbånd og Nianet.

Både Midtvest Bredbånd med hovedkvarter i Holstebro og Nianet, der har base i Glostrup, er ejet af danske elselskaber.

"Vi har i lang tid haft et godt samarbejde med Nianet om en del af vores kunder. Når Nianet har fået en kunde i vores område, så har vi anlagt fiberen ud til Nianets kunde og fået et fee for det," fortæller bestyrelsesformand Flemming Poulsen, MidtVest Bredbånd.

Håber at undgå konkurs

Han ønsker ikke at oplyse, hvad Nianet har givet for de 250 storkunder med i alt 500-600 kontaktpunkter. Men salget giver ham håb om, at det nu voldsomt decimerede MidtVest Bredbånd vil kunne reddes ud af den nuværende betalingsstandsning uden en konkurs.

"Midtvest Bredbånd er et forholdsvist solvent bo, og det er ikke umuligt, at vi vil foreslå kreditorerne en akkord eller noget i den retning," fortæller Flemming Poulsen, der dog endnu ikke har det fulde overblik over økonomien og mulighederne i resterne af selskabet.

Alternativet, som formanden ser det, er at flytte virksomhedens resterende aktiver - den såkaldte backbone-fiber, der binder fibernettet sammen - over i et andet selskab, MVB Finans. Dette datterselskab har hidtil taget sig af at udleje CPE-udstyr (customer premises equipment) og er med bestyrelsesformandens ord "et forholdsvis ubesmittet selskab".

De seks elselskaber, der ejer MidtVest Bredbånd, køber så det ny selskab, som får nogle ansatte, der skal stå for driften af fibernettet. I forvejen ejer elselskaberne selv den fiber, der ligger i deres egne områder.

Flemming Poulsen oplyser, at medarbejdere i MidtVest Bredbånd siden betalingsstandsningen i januar løbende er blevet opsagt eller selv har sagt op, hvorfor der ikke er sket fyringer i umiddelbart forbindelse med det aktuelle salg til Nianet.

Turbulent tid for både Nianet og MidtVest Bredbånd

Også Nianet har i den seneste tid haft sine problemer - inklusiv gennemtræk på direktørgangen. Nuværende direktør Rasmus Helmich tiltrådte i marts, da Nianet vinkede farvel til sin direktør gennem kun seks måneder Svend-Erik Jensen.

Ham havde Nianet i øvrigt hentet fra netop MidtVest Bredbånd i oktober - få måneder før MidtVest Bredbånds konkurs.

"Nianet viser nu med overbevisning, at det er en samlet elbranche, der står bag Nianet, og at vi er kommet for at blive og sikre danske virksomheder og det offentlige adgang til højhastighedskommunikation baseret på fiber," udtaler direktør Rasmus Helmich i en pressemeddelelse i anledning af købet af MidtVest Bredbånds storkunder.

Det ramlede i januar

Korthuset væltede hos MidtVest Bredbånd 9. januar, da elselskabet Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning (RAH) ikke ønskede at skyde yderligere penge ind i selskabet.

Selskabet gik i betalingsstandsning, og siden har tilsynet arbejdet på at finde en løsning for de kreditorer, der har penge i klemme i firmaet.

Dengang meldte direktør Niels Kristensen fra RAH, at han var skuffet over, at interessen for fibernettet ikke havde været større.

Derefter røg MidtVest Bredbånd ind i en betalingsstandsning, som i april blev forlænget til 9. juli.

Midt i maj meldte MidtVest Bredbånd, at privatkunderne nu var solgt fra til det norske firma Lyse, der driver tjenester på fibernettet under navnet Altibox.

Krisen i selskabet har skabt en del debat om, hvorvidt de mange milliarder investeret i fiber overhovedet kan tjenes hjem igen.

Flere kunder under betalingsstandsningen

Betalingsstandsning og store tab til kreditorerne til trods, holder bestyrelsesformand Flemming Poulsen dog fast i sin tyrkertro på produktet:

"MidtVest Bredbånd gik ind i betalingsstandsningen med 10.500 kunder. Og nu, hvor vi er ved at være ude af betalingsstandsningen, er vi snart oppe på 11.000 kunder. De kunder, vi har tabt, er døde eller flyttet," erklærer han.

"Vores fiber ligger uden foran 42.000 adresser, så for de kunder, som er kommet til, har det været et spørgsmål om at grave et hul ude under den første flise og så føre et kabel ind til huset."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere