Artikel top billede

EU fortsætter sag mod Microsoft trods IE-beslutning

EU fortsætter monopolsagen mod Microsoft, selv om selskabet har besluttet at tilbyde en Internet Explorer-fri version af Windows til de europæiske brugere.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen fortsætter sin monopol-sag mod Microsoft trods selskabets udmelding om, at det trækker browseren Internet Explorer helt ud af den næstkommende udgave af styresystemet Windows, Windows 7, i Europa.

Kommissionen har beskyldt Microsoft for at tilrane sig ulovlige konkurrencefordele med Internet Explorer, som er blevet bundlet sammen med det meget udbredte Windows-styresystem siden 1996.

EU har 'noteret' sig Microsofts beslutning med 'interesse,' hedder det i en meddelelse.

EU meddeler samtidig, at Microsoft-beslutningen ikke får nogen betydning for sagen, der altså fortsætter med henblik på at give computer-brugerne 'ægte valgmuligheder', som det hedder.

EU vil have, at der er reelle og ægte valgmuligheder mellem browsere, når det gælder indkøb af computere fra både computer-producenter og forhandlere, lyder det.

"Det er her særligt vigtigt at sikre forbrugerne valgmuligheder gennem forhandler-leddene, da mere end 95 procent af forbrugerne køber pc'er, der er præinstallerede med Windows," hedder det.

Måske positivt

Det kan dog være 'potentielt positivt,' lyder det fra EU. Beslutningen sikrer nemlig, at alle OEM-producenterne kan tilbyde deres kunder med en valgfri browser, om det så er Internet Explorer eller en konkurrent som Opera, Mozillas Firefox, Googles Chrome eller Apples Safari.

EU er imidlertid mindre positiv, når det handler om beslutningens effekt på det direkte salg af Windows til forbrugerne.

"I stedet for at have åbnet for flere valgmuligheder, ser det ud til, at Microsoft har givet færre valgmuligheder," lyder det.

Sagen er oprindeligt anlagt af den lille norske browser-producent Opera. Selskabets advokat Thomas Vinje, der også repræsenterer erhvervs-gruppen Ecis, mener, at beslutningen om at udelade Internet Explorer fra Windows går langt nok.

"Microsoft må giver brugerne reelle valgmuligheder. Det gælder ikke kun køberne af nye computere, men også nuværende brugere. Microsoft skal tilbyde en funktion, hvor både eksisterende brugere og nye købere af pc'er nemt kan vælge og anskaffe sig en browser efter eget ønske," siger han.

Han mener desuden, Microsoft bør straffes for at have bundlet Internet Explorer sammen med Windows i mere end 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere