Direkte fra skolebænken og i arbejde.
Det er en uopnåelig drøm for utallige nyuddannede i disse måneder, hvor mange fag er ramt af finanskrisen. Men ikke på IT-Universitetet i København.
Næsten alle nyuddannede fra IT-Universitetet i København kommer hurtigt i arbejde, viser en undersøgelse fra universitetet. Kun fem procent af de nyuddannede står uden arbejde et år efter, de har afsluttet deres uddannelse.
Og når man ser nærmere på undersøgelsen af de tidligere ITU-studerende viser det sig, at det er meget forskelligt, hvilke virksomheder og jobs, de studerende kommer ud i.
"Det er meget bredere end softwareudvikling. Det er også kommunikation og webdesign, usability og flere andre ting," fortæller Kasper Østerbye, studieleder på ITU.
Tallene i undersøgelsen er fra november sidste år, og selv om Kasper Østerbyes akademiske tilgang til talmateriale, gør, at han ikke vil gætte på udviklingen siden, så fortæller han, at de studerende i hvert fald stadig har masser af erhvervsarbejde ved siden af studierne.
Og netop de mange projekter og den tætte kontakt til virksomhederne under selve uddannelsen er en af de mulige forklaringer på ITU-uddannedes succes.
Skarpe i konkurrencen
Hos en af it-virksomhedernes organisationer, IT-Branchen, er der også stor ros til det kun 10 år gamle universitet.
"Vi kan mærke, at nogle medlemmer bruger ITU rigtig meget. Det er jo selvforstærkende. Får du én god kandidat, så er det mere oplagt at kigge den vej næste gang," siger Henrik Egede, underdirektør i IT-Branchen, der som brancheorganisation var med til at skubbe på for dannelsen af ITU i 1999.
"Det giver Danmark en konkurrencefordel, at antallet af unge, der tager en langvarig it-uddannelse, øges - og at det hele tiden bliver strikket sammen, så vi rammer nogle nye kombinationer af for eksempel it og sundhed eller it og energiteknologi," forklarer han.
Netop kombinationerne har været med til at markere ITU som en dynamisk uddannelsesinstitution.
"Det er det felt, hvor ITU kan operere hurtigere end andre," siger Henrik Egede.
"Det stod ikke klart for 10 år siden, hvordan de videregående it-uddannelser i Danmark skulle organiseres. Det viste sig at være et klogt træk at få skabt IT-Universitetet. Det er et vigtigt supplement til de andre it-uddannelser, og ITU har været den manglende brik, hvor man kombinerer it med andre fag," siger Henrik Egede og tilføjer, at der igennem årene har været interesse for ITU-modellen fra andre lande.