Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

Det mener de danske EU-politikere om it

De danske partier, der stiller op til Europaparlamentsvalget lægger vægt på et hav af forskellige ting. Borgerrettigheder, en løsning af piratproblemer og teleregulering går igen.

Ni spidskandidater har givet deres bud på it-politikken i Europa. Ni bud, som spænder fra hårdere regulering af de store software-virksomheder og kapitalfonde, til et vidtgående forslag om at åbne for fildeling af kunstværker, der i dag er ulovlige at dele.

Computerworld har spurgt de ni kandidater bredt om deres it-politik, og svarene viser, at der især er stort fokus på at sikre de europæiske forbrugere på teleområdet.

De ni partier kæmper om bare 13 pladser i Europa-Parlamentet - og efter tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen ved sidste valg sikrede fem pladser til Socialdemokraterne, så ser kandidaterne denne gang ud til at fordele stemmerne mere lige.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, Venstres Jens Rohde og Dan Jørgensen fra Socialdemokraterne har alle fokus på at sikre lave forbrugerpriser på telefoni.

Socialistisk Folkepartis Margrete Auken vil sikre open source og åbne standarder gode betingelser i EU, og Hanne Dahl fra Junibevægelsen vil kæmpe for borgernes ret til et frit internet. Det vil Bendt Bendtsen fra De Konservative også, men terror- og kriminalitetsbekæmpelse skal også prioriteres.

Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU mener, at det er afgørende at bekæmpe de tiltag i EU, der vil give teleselskaber og internetudbydere mulighed for og pligt til at overvåge og regulere, hvad kunderne har adgang til på nettet.

De Radikale vil satse på, at sikre Europa ligeværdig indflydelse i ICANN, internettets øverste styreorgan og have bredbånd ud i hele Europa.

Liberal Alliances kandidat Benjamin Dickow vil have EU til at presse film- og musikindustrien til at fravige sin praksis med at jage pirater og i stedet bruge de nye teknologier til at lave attraktive løsninger for borgerne.

Du kan læse om de forskellige partiers it-politik her:

Valg: Har EU nogen betydning i it-udviklingen?

Dansk Folkeparti: EU skal presse telebranchen

De Radikale: EU skal hive ICANN ud af USA's hænder

Junibevægelsen vil tillade fildeling

SF: EU skal også have åbne standarder

Folkebevægelsen: Din frihed på nettet er truet

Venstre: EU er guds gave til danske mobilejere

LA: Ulovlige downloads et demokratisk problem

S: It-mastodonter skal mærke fars hammer

Bendt Bendtsen vil have koordineret erhvervsløft




IT-JOB

SDC A/S

Team leader

Patent- og Varemærkestyrelsen

Genopslag - DevOps specialist med Azure erfaring

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Head of Financial Controlling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere