Artikel top billede

Keith Goodwin, senior vice president, Worldwide Channels, lægger ud med at annoncere en stribe programmer og rabatter. Arkivfoto

Cisco Systems lover guld i partnernes lommer

Cisco Systems åbnede årets Partner Summit med en stribe annonceringer af programmer og rabatter, der skal fore partnernes lommer med kontanter.

Boston: "Ladies and gentlemen the meeting will begin in two minutes." Musikken er meget høj og lyder mest som en kat i trængsler, mens billederne, der flimrer forbi på kæmpeskærmen, på kalejdoskopisk facon præsenterer netværkskoncernen Ciscos talenter.

Computerworld er taget til Ciscos årlige Partner Summit i den amerikanske østkystby Boston. Her er ingen slutkunder i det kæmpestore Boston Convention Center, men til gengæld myldrer det med partnere i tusindvis. Mere præcist er der omkring 3.500 deltagere på Cisco Partner Summit.

Åbningstalen holder Keith Goodwin, senior vice president, Worldwide Channels, og han lægger ud med at annoncere en stribe programmer og rabatter, som, forventer Cisco, vil øge partnernes salg og indtjening.

"Kunderne beder os om hjælp med kredit, kapital, cash flow og med at reducere de faste omkostninger ved at drive forretningen. Som svar har vi øget vores kreditramme med 11 milliarder kroner. Hvor mange andre aktører i it-branchen har øget deres kreditrammer?" spørger Goodwin retorisk.

Kredit i 90 dage

Udover at øge kreditloftet udvider Cisco Capital kreditperioden for salgskanalens aktører fra 60 til 90 dage i en periode på foreløbig et halvt år, og det er noget, der virker i en tid med en verdensomspændende krise.

"Partnernes enkeltordrer vokser i gennemsnit med 34 procent, når de gør brug af vores finansieringsmodel, så jeg ønsker brændende, at I gør brug af mulighederne for finansiering," siger Keith Goodwin.

Ifølge en anden Cisco vice president, Edison Peres, er der planer om at lancere de finansielle instrumenter for partnere uden for USA heriblandt i Europa og APAC (Asia Pacific). Hvorvidt disse initiativer også rammer de danske Cisco-partnere, spørger vi Ciscos nordiske direktør Niels Christian Furu om sidst på dagen i morgen.

Flere vitaminer i VIP-programmet

Andre elementer i Ciscos 'stimuleringspakke' er lanceringen af et nyt Managed Services Program og flere vitaminer i VIP-programmet (Value Incentive Program).

De forskellige partner-initiativer bygger alle på temaet Navigate To Accelerate. Et tema som Cisco lancerede sidste år i et forsøg på at hjælpe selskabets uundværlige partnere gennem den aktuelle modgang og samtidig forberede dem på de gode tider, der venter et sted forude.

"Ingen bryder sig om en økonomisk storm, men det er her i stormens susen, at vi skal forberede os på opturen," siger Keith Goodwin.

Milliardmarked venter

For så vidt angår Ciscos Managed Services Channel Program, bliver det udvidet og forenklet, hvilket ifølge Goodwin kan hjælper partnerne med at få hul på et marked, der ifølge analysehuset Ovum er 231 milliarder kroner værd, og som vokser støt med næsten 20 procent om året.

I øjeblikket tilbyder omkring otte ud af 10 partnere en eller anden form for managed service, mens mindre end 10 procent af samtlige partnere bruger det her Managed Services Channel Program, og det skal der gøres noget ved.

For eksempel bliver det fremover muligt for to mindre partnere at slå sig sammen om at levere en managed service, så de ikke begge skal investere mange penge i et såkaldt NOC (Network Operations Center).

Tjener flere penge

Surinder Brar, senior director, Worldwide Channels,
mener, at partnere, der tilbyder managed services generelt tjener flere penge, har en mere forudsigelig indtjening og længere, stabile forhold til kunderne.

Endelig trak Cisco en VIP-kanin op af hatten. VIP står for Value Incentive Program og er et rabat-initiativ, der sikrer partnerne rabatter på udvalgte produkter.

"Gennem VIP har vi givet næsten 14 milliarder kroner i rabat til vores partnere siden 2003. Penge som partnerne så igen har investeret i forretningen Cisco," siger en tilfreds Keith Goodwin.

Senere forklarede Surinder Brar, at det nye VIP-program, der bliver aktuelt i 2010, ændrer fokus. For første gang giver programmet rabat ved salg af routing, switching, storage networking, wide-area networking optimization og nye teknologier som Ciscos videokonference-produkt Telepresence.
At dømme på klapsalverne efter den udtalelse var det en melding, som partnerne kunne lide.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere