Artikel top billede

Microsofts EU-monopolsag starter lobby-krig

Det seneste monopol-slag mellem Microsoft og EU har startet en krig mellem lobbyist-grupper, der hævder at repræsentere små og mellemstore virksomheders interesser i sagen.

Computerworld News Service: Lobbyist-gruppen PIN-SME (small and medium size enterprises), der er på Europa-Kommissionens side, langer i en pressemeddelelse ud efter Association for Competitive Technology.

I udtalelsen afvises Association for Competitive Technologys påstand fra sidste uge om, at små og mellemstore virksomheder har brug for en solid Windows-platform, der indeholder Internet Explorer, for at kunne bygge software.

Kommissionen overvejer at tvinge Microsoft til at undlade at inkludere Internet Explorer som standard i Windows, med den begrundelse at det giver en urimelig fordel i forhold til konkurrerende browsere. Denne bekymring er, hvad der satte gang i Europa-Kommissionens seneste monopol-undersøgelse af software-giganten.

Som svar til påstanden fra Association for Competitive Technology udtaler PIN-SME, at små virksomheder kun vil have gavn af, at der eksisterer en mangfoldighed af åbne og standard-compliant browsere på markedet. PIN-SME repræsenterer 50.000 små og mellemstore virksomheder i Europas it-sektor.

Herudover koncentrerer udtalelsen fra Association for Competitive Technology sig kun om udvikling af desktop-software og ignorerer web-baserede appliaktioner, påpeger PIN-SME.

Spørgsmåltegn ved uvildighed

"For at små og mellemstore virksomheder kan vokse og konkurrere på markedet for web-applikationer er det essentielt at sørge for, at de spiller på lige vilkår, ved at opretholde eksistensen af en mangfoldighed af browsere," udtaler generalsekretær for PIN-SME, Sebastiano Toffaletti, i pressemeddelelsen.

I en direkte udfordring af Association for Competitive Technologys påstand om at repræsentere små og mellemstore virksomheder, sætter Toffaletti spørgsmålstegn ved den rivaliserende faggruppes uvildighed i sagen "og dens evne til at give en uafhængig meningstilkendegivelse, der er repræsentativ for små og mellemstore virksomheder," i lyset af at Microsoft er mangeårigt medlem af Association for Competitive Technology.

Oracle og eBay også sponsorer

Association for Competitive Technology indgav i sidste uge sine meninger om monopolsagen mod Microsoft til kommissionen. Eftersigende handler denne lobbygruppe på vegne af 73 små og mellemstore virksomheder.

President for Association for Competitive Technology, Jonathan Zuck, giver svar på tiltale i et interview efter Toffalettis kritik ved at påpege, at Microsoft er sponsor og ikke medlem af faggruppen, og forsvarer sin uvildighed.

Oracle og eBay er også sponsorer og tilsammen giver de omtrent det samme som Association for Competitive Technology får fra medlemskabsgebyrer fra sine 4.000 medlemmer, oplyser Zuck. Han tilføjer, at faggruppens medlemmer tæller omkring 1.000 europæiske små og mellemstore virksomheder.

Zuck fastholder, at faggruppen er uafhængig af sine sponsorer. For eksempel støttede den aftalen mellem Google og DoubbleClick sidste år, selvom Microsoft var imod den.

Han går også til modangreb med anklagen om, at PIN-SME er en blanding af "regeringssponsorerede regionale grupper uden nogen små og mellemstore virksomheder som direkte medlemmer."

En anden af Microsofts langvarigt allierede i virksomhedens monopol-kampe med Europa-Kommissionen, the Computing Technology Industry Association (CompTIA), bakkede torsdag op om Zucks argument om, at de små og mellemstore virksomheder er på Microsofts side.

CompTIA blander sig i Microsoft-sagen på vegne af 90 små og mellemstore virksomheder, oplyser gruppen.

Kommissionens anklager "står på tvivlsom grund både faktuelt og juridisk," skriver CompTIA i en pressemeddelelse.

Markederne for browsere og pc'er er yderst konkurrenceprægede, hvilket gør regulering "fuldstændigt unødvendigt," mener CompTIA's juridiske rådgiver, Lars Liebeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere