Artikel top billede

Kyle Fitze, marketingsdirektør for HP's storageprodukter, mener, at HP's nye tilbud om virtualisering-i-en-boks er tiltrækkende for små og mellemstore virksomheder.

HP bejler til små og mellemstore virksomheder

Virtualisering-i-en-boks, energivenlig storage med større kapacitet, remote access-løsninger og tynde klienter. HP mener, det skal hjælpe mindre virksomheder, men er de parate?

HP går målrettet efter små og mellemstore virksomheder med en række nye storageprodukter og virtualisering-i-en-boks.

HP lancerer Storageworks X1000 og X3000, der tilbyder storage for både fil-systemer og databaser, så al storage samles i en enhed. Samtidig kommer StorageWorks 20001 og 2000SA G2 med en Modular Smart Array (MSA), der anvender små 2½ tommes drev, hvilket øger den samlede storagekapacitet i et rack.

"Vi tilbyder konsolideringsløsninger, en Unified Storage for både fil- og blok-adgang. Vores X-series produkter og MSA adresserer små og mellemstore virksomheders behov," siger Kyle Fitze, marketingdirektør for HP's storageprodukter.

Små drev giver højere kapacitet i serverracks

Ifølge HP giver de små 2½ tommes drev op til 33 procent mere storagekapacitet.

"De små 2½ inch drev kræver halvdelen af strømmen som et 3½ inch enterprise-drev kræver, men kapaciteten er som regel lidt mere end halvdelen. Når der kan være flere drev med hver især lidt mindre kapacitet i et serverchassis, kan man få 33 procent mere kapacitet på en hylde, men man får det for halvdelen af energiforbruget," siger Kyle Fitze, der samtidig lover flere annonceringer i den stil til den høje ende af markedet senere på året.

Selvom de fleste små virksomheder anvender storage i direkte tilknytning til en server, så mener Kyle Fitze, at der er interesse for deciderede storagenetværk i virksomhederne.

"Typisk anvender mellem halvdelen og to-trediedel af vores små og mellemstore virksomhedskunder DAS-storage (Direct Attached Storage; storage der tilsluttet direkte til en server, red.).

Shared storage bliver dog i stigende grad taget i anvendelse af små og mellemstore virksomheder, fordi de vil over i det virtualiserede servermiljø for at opnå bedre kontinuitet og bedre håndtering af workload," siger Kyle Fitze.

Virtualiseret infrastruktur i-en-boks

"De ønsker en bedre udnyttelse af deres servere. Eksisterende servere har en udnyttelsesgrad på mellem 15- 25 procent afhængig af hvilke statistiker man læser.

Når man kan flytte flere workloads over på een server, bliver udnyttelsen bedre. Når man gør det, får virksomhederne dog problemer med at skalere og håndtere storage for de mange virtuelle servere, der er konsolideret på en enkelt boks. Ved at flytte til et shared storage-miljø kan det håndteres bedre.

Der er dog en opfattelse af, at storagenetværk er komplekse og omkostningstunge," siger Kyle Fitze.

Det behøver de dog ikke at være ifølge HP.

Ved hjælp af LeftHand P4000 VSA elimineres behovet for et eksternt storagenet og i stedet anvendes en servers interne diske til at oprette et virtuelt SAN.

"Fibrechannel er mere kostbart end ethernet og shared storage kræver specifik ekspertise som serveradministratorer ikke har. Det lægger en begrænsning på udbredelsen af det virtuelle ervermiljø, men med VSA og LeftHand software kan vi undgå behovet for ekstern storage og virtualisere de interne diske på en server og på den måde give et virtualiseret it-miljø," siger Kyle Fitze.

Sammen med VMwares virtualiseringssoftware vSphere 4 og HP's Insight Control managementsuite installeres LeftHand P4000 VSA på Proliant servere med ProCurve netprodukter i hvad der kan betegnes som virtualisering-i-en-boks eller en virtualiseringsbundle.

"Virtualiseringsbundlen hjælper virksomheder med at flytte til den virtualiserede serververden. Virksomheder som ikke har den nødvendige fibrechannel-infrastruktur og SAN, men som har brug for virtualiserede servere med shared storage," forklarer Kyle Fitze, der fortsætter:

"Virtualiseringsbundlen er til de folk, som ikke har dedikerede storageressourcer og -folk. De kan nu få en samlet løsning fra HP."

Selvom Kyle Fitze lovpriser enkelheden i HP's løsning, så bliver det en mere kompleks it-installation virksomhederne får.

Hvordan vil de små og mellemstore virksomheder tage imod ideen?

Vil de små virksomheder gå efter mere it?

"Der er mere at lave end ved at håndtere en enkelt server," erkender Kyle Fitze og tilføjer: "men det er læreprocessen værd."

Ifølge Kyle Fitze er virksomhederne allerede begyndt på virtualisering.

"Vi ser små og mellemstore virksomheder som ikke har shared storage, men som begynder med virtualisering og VMware-produkter. Vi mener, at de produkter vi lancerer i dag, vil accelerere den proces, da det mindsker kompleksiteten," siger Kyle Fitze.

Små virksomheder med halvtids it-folk

Analysevirksomheden AMI-partners har undersøgt små og mellemstore virksomheders udfordringer ved og holdninger til it.

I små virksomheder, der defineres som virksomheder med 1 til 100 ansatte er det kun omkring 1 ud af hver 4 virksomhed, der har fultidsansatte it-folk. 39 procent har slet ingen it-ansatte.

Hos de mellemstore virksomheder, der har 100 til 1000 ansatte, ser det bedre ud. Her har 71 procent en eller flere fuldtidsansatte it-folk, mens kun fire procent slet ingen it-ansatte har.

"Vi ser en meget stor del af små virksomheder, der ikke har it-folk eller måske har en entusiastisk amatør, der varetager it-drift og -support. Samtidig har virksomhederne med en lille it-afdeling svært ved at holde på de gode folk.

Det er måske ikke det mest udfordrende og ophidsende arbejde, ligesom uddannelse og andre personalegoder kan være et problem," siger Hugh Gibbs, vicepresident hos AMI-partners.

Han understreger dog, at der er en stor spændvidde når det kommer til de små virksomheders teknologiske sofistikering. Afhængig af branchen kan en lille virksomhed med blot en hådnfuld medarbejdere have et teknologisk avanceret miljø.

Samtidigt sker der en udvikling mod at lægge nogle service- og support-udgaver ud af huset, når opgaverne vokser.

"Når et nyt behov opstår og det skal understøttes med it, kan det være, at virksomheden erkender, at man ikke selv kan håndtere det. Derved kommer ting som managed services og outsourcing ind," siger Hugh Gibbs, der sporer en interesse for virtualisering i de små og mellemstore virksomheder.

"Der er mere fokus på virtualisering. Virtualisering kan være noget man vælger som en managed service, hvor det altså varetages af en trediepart," siger Hugh Gibbs.

Kyle Fitze mener, at hvis virksomheden har en systemadministrator, er HP's virtualisering-i-en-boks en god måde at indføre virtualisering i virksomheden.

"Kunder der er vant til at håndtere servere, kan håndtere et virtuelt SAN. Da der anvendes værktøjer som Insight Control er det genkendeligt for en serveradministrator,"
siger Kyle Fitze.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere