Artikel top billede

Peter Rafn, administrerende direktør i NetDesign, fortalte i onsdag på en konference, at granatchokket oven på finanskrisen efterhånden har lagt sig ude i virksomhederne.

Unified communications løfter NetDesign-regnskab

NetDesign, der leverer ip-løsninger til større danske virksomheder, voksede i 2008, men væksten tager af i det ny år.

Omsætningen steg med 67 procent i 2008. Det er en af overskrifterne i det regnskab, som NetDesign i dag udsendte.

Væksten skyldes til dels organisk i selskabet, men også fordi virksomhedens ejer, TDC, har flyttet flere forretningsområder over i NetDesign.

Et af de vækstområder, som virksomheden fremhæver, er unified communications, som er et af hovedprodukterne i NetDesigns forretning.

Samlet set opnår selskabet en omsætning på lidt over en milliard kroner mod 634 millioner kroner sidste år.

"Vi har selvfølgelig mærket en afmatning som alle andre virksomheder det sidste halve til hele år. Men heldigvis har det for vores vedkommende ikke været mere dramatisk, end at det har taget toppen af vores vækst," forklarede Peter Rafn i sidste uge til Computerworld i forbindelse med virksomhedens unified communications-seminar i Brøndby.

Fyrede medarbejdere

Finanskrisen har allerede sat sine spor i medarbejdersammensætningen i virksomheden.

Således tog selskabet tidligere på året afsked med 20 ansatte.

"Vi havde løbende ansat for at kunne imødekomme den vækst og de projekter, der var for vores kunder, og når sådan en vækst aftager, så er det meget vigtigt at begynde med at være tilbageholdende i ansættelser, og det var vi i hele efteråret sidste år, og så måtte vi i begyndelsen af året konstatere, at vi havde en overkapacitet på nogle områder. Men vi håber og forventer, at det er bag os nu," siger Peter Rafn.

NetDesign kommer ud af 2008 med et dårligere resultat på bundlinjen end året før, men det hænger blandt andet sammen med, at virksomheden har overført et større beløb til ejeren.

NetDesign overførte 38 millioner kroner til TDC som en såkaldt management fee.

Unified communications trækker op

De danske it-chefer udpegede tidligere på året unified communications som et af de vigtigste områder, hvor de ville sætte ind.

Markedet har ifølge Peter Rafn været igennem et mindre granatchok.

"Der har været en periode, hvor store investeringsprojekter har haft trange kår, fordi folk har været afventende, været bekymrede og været tilbageholdende med at indgå i store projekter. Det har selvfølgelig trukket ned," fortæller Peter Rafn.

Han tilføjer dog, at videomøder og videokonferencer har trukket lidt op i det samlede billede.

"I nogle virksomheder kan de lave en ROI (return on investment, red.) og en business case, der er så lukrativ, at der vil være en tilbøjelighed til at gå ind i sådan en investering, hvis der er et pay back på ni til femten måneder - også selv om de er pressede på deres investeringer," siger Peter Rafn.

Første kvartal præget af finanskrise

Nu er der dog igen ved at komme gang i salget af unified communications-løsninger til de danske virksomheder.

"Inden for de seneste to måneder har vi sporet en fornyet interesse for de her projekter hos vores kunder. Vi har da også haft projekter løbende, men bare ikke med samme vækstrater som tidligere," siger Peter Rafn.

I TDC's seneste koncernregnskab for årets første tre måneder står der, at divisionen Erhverv Norden oplevede et fald i omsætningen, og at det til dels kan tilskrives:

[..] et fald i NetDesigns omsætning på DKK 19 mio. eller 7,4 %, der kan henføres til mindre salg af hardware og software [..].

TDC købte NetDesign i december 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere