Artikel top billede

It-beskæftigelsen falder for femte måned i træk

Antallet af it-ansatte i USA er faldet støt siden december, og denne tendens er ikke ligefrem blevet afhjulpet af Hewlett-Packards offentliggørelse i sidste uge om at fyre 6.000 ansatte.

Computerworld News Service: Antallet af amerikanske ansatte i it-sektoren var på sit højeste i november sidste år med cirka 4,06 millioner, oplyser TechServe Alliance (tidligere National Association of Computer Consultants), som har analyseret ansættelsesdata fra USA it-relaterede arbejdsmarked. Ved slutningen af april var dette tal faldet til 3,87 millioner.

Mange it-rekrutteringskonsulenter mener at kunne se enden på dette fald, selvom de fleste er enige om at it-arbejdsstyrken fortsat vil skrumpe sommeren igennem, som typisk er en periode med færre nyansættelser på grund af ferier.

"Jeg tror bestemt, at vi vil opleve et helt år med nedgang," siger Mark Roberts, som er administrerende direktør for TechServe. Og når virksomhederne begynder at ansætte igen, vil det sandsynligvis være projektansatte før permanent ansatte, "fordi folk vil være varsomme på vej ud af en smertefuld recession."

Se her en liste, der følger fyringerne blandt de store virksomheder i it-sektoren.

Virksomhederne "er stadig i gang med fyringsrunder, og jeg tror, at vi kommer til at opleve flere fyringer," siger Steve Watson, som er international bestyrelsesformand og managing director for rekrutteringsfirmaet Stanton Chase International i Dallas.

Men Watson bemærker også, at han er optimistisk om, at der igen vil blive ansat folk hen af slutningen af 2009 på grund af et opsparet behov for it-projekter i både erhvervsliv og stat.

Californien, Florida og Detroit er blandt de hårdest ramte regioner i forhold til it-beskæftigelse, selvom der fortsat er stærk efterspørgsel i isolerede områder såsom Nashville, hvor et antal virksomheder inden for sundhedspleje i øjeblikket ansætter, fortæller Sid Mitchener, som er partner i en afdeling af rekrutteringsfirmaet Vaco.

Han bemærker dog, at den aktuelle løn ved nye it-ansættelser generelt er 10 til 20 procent lavere end, hvad den var for de samme stillinger for et år siden.

Søger chefer med evne at at omstrukturere

Tuck Rickards, som er leder for it-sektoren ved Russell Reynolds Associates, fortæller, at arbejdet med at ansætte it-medarbejdere "har føltes mere aktivt for os" siden slutningen af marts. Han henviser til adskillige firmaer, der søger nye it-chefer med evnen til at omstrukturere en organisation, forbedre dens effektivitet og generere omsætningsproducerende ideer.

"Der skiftes en hel del it-chefer ud," fortæller han.

Genworth Financial rekrutterer fortsat gode it-talenter selv efter i december at have skåret 1.000 job væk fordelt på flere afdelinger heriblandt it.

Michael McGarry, som er teknologichef hos dette forsikringsselskab, siger, at han fortsat kæmper for at få de bedste it-talenter ansat i job, der er blevet ledige på grund af naturlig afgang, og for at fylde pladserne i virksomhedens forretningsledelsesprogram for college-dimittenter.

"Konkurrencen om top-talenterne føles lige så hård som altid. Det føles faktisk som 'business as usual'," forklarer han.

McGarry oplyser, at Genworth Financial leder efter folk, der har stærke tekniske kompetencer og en bred forståelse for alle områder af it, men mestrer mindst ét teknisk område. Virksomheden leder også efter folk med færdigheder inden for forretningsledelse, selvom dette behov kan variere.

Konkurrencen om de rette folk med kompetencer særligt inden for netværk og sikkerhed synes at være "mere intens," og med en bedring af beskæftigelseskurven vil konkurrencen om disse job kun stige, mener McGarry.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere