Artikel top billede

"Der skal stilles krav om en privacy-ombudsmand, som man kan rette henvendelse til, hvis der sker noget på for eksempel Facebook," siger Christel Schaldemose, Socialdemokraternes kandidat til Europa-Parlamentet.

S: Vi skal have en privacy-ombudsmand

Hvad kan EU og lovgiverne gøre for at sikre privatlivets fred på Facebook? Det spørgsmål er Socialdemokraterne opsatte på at få til at præge debatten op til Europa-Parlamentsvalget.

Valgkampen til Europa-Parlamentet er i fuld gang. Det benyttede Socialdemokraternes kandidat til Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, til at råbe vagt i gevær for privatlivets fred på Facebook.

Det skete, da Socialdemokraterne sammen med HK og Dansk Metal inviterede til Facebook-høring i HK's gigantiske glas-kompleks på Islands Brygge.

"Jeg er selv Facebook-bruger, men jeg blev en smule forskrækket over, hvad jeg ikke vidste, at Facebook vidste om mig," indledte Christel Schaldemose.

Brug for EU-lovgivning

Derfor mener hun, der er brug for europæisk lovgivning, der regulerer blandt andre Facebooks beføjelser.

"Der skal være et fundament om, at vi som borgere har ret til kontrollen over personlige oplysninger og vide, hvem der i givet fald får adgang til vores oplysninger," siger Christel Schaldemose.

Med det som udgangspunkt langede hun ud efter Facebook og de firmaer, der bruger Facebook som reklamesøjle.

Kindhest til firmaer

"Jeg er ret hurtig til at sætte flueben i 'Jeg har læst betingelserne' uden at have læst dem. På den måde giver vi afkald på nogle rettigheder," siger Christel Schaldemose og fortsatte:

"Betingelserne er som regel på fem til 10 sider. Det er for let for de her firmaer at få os til at springe over. Ikke at vi selv er uden ansvar, men firmaerne får det bygget ind i designet, så det bliver lettere," advarede Christel Schaldemose.

Ombudsmand til den digitale tidsalder

Europa-parlamentarikeren mener derfor, at der er brug for en decideret ombudsmand, som kan assistere, når europæiske brugere oplever problemer.

"Der skal stilles krav om en privacy-ombudsmand, som man kan rette henvendelse til, hvis der sker noget på for eksempel Facebook," siger hun.

Derfor ønsker hun, ikke overraskende, at området får tildelt flere ressourcer.

"Jeg tror godt, der kunne være brug for flere midler til at beskytte borgerne ordentligt. Når det går galt, så skal det være lettere for myndighederne at håndhæve reglerne," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere