Artikel top billede

Foto: MidtVest Bredbånd

MidtVest Bredbånd nærmer sig det sidste kapitel

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd, der er i betalingsstandsning, mangler kun at sælge erhvervskunderne fra, inden det erklæres konkurs.

Det er tid til at gøre status i MidtVest Bredbånd.

Selskabet gik i betalingsstandsning i januar, og siden hen har tilsynet arbejdet på at finde en løsning for de kreditorer, der har penge i klemme i firmaet.

I onsdags meldte MidtVest Bredbånd, at privatkunderne nu var solgt fra til det norske firma Lyse, der driver tjenester på fibernettet under navnet Altibox.

"Det betyder, at vi kommer et skridt nærmere en samlet afslutning på den betalingsstandsning, der er i gang. Det vil sige, at når vi også har solgt erhvervskundedelen fra, påtænker vi at indgive en konkursbegæring," fortæller advokat Bo Holse.

Han er af bestyrelsen i MidtVest Bredbånd udpeget til at føre tilsynet. Opgaven er med andre ord at skrabe penge ind til de kreditorer, som står til at tabe penge i tilfældet af en konkurs.

I forbindelse med erhvervskunderne er der i øjeblikket kontakt med flere parter, bekræfter advokaten, der er tilknyttet advokatfirmaet Gorrissen Federspiel Kierkegaard.

"Jeg kan sige, at vi forhandler med tre forskellige købere," fortæller han.

Der kommer en konkurs

Rent teknisk vil det nuværende MidtVest Bredbånd blive erklæret konkurs, når erhvervskunderne er solgt fra.

De resterende aktiver i virksomheden i form af den såkaldte backbone-fiber, der binder fibernettet sammen, skubbes over i et nyt selskab under det betalingsstandsningsramte MidtVest Bredbånd, som i dag ejes af seks elselskaber.

Disse seks elselskaber køber så aktierne i det ny selskab, som får nogle ansatte, der skal stå for driften af fibernettet. I forvejen ejer elselskaberne selv den fiber, der ligger i deres eget område.

Tilsynet forventer, at kreditorerne får mindst 50 procent af deres tilgodehavender hjem, når alt er solgt fra i MidtVest Bredbånd.

Det ramlede i januar

Korthuset væltede hos MidtVest Bredbånd 9. januar, da elselskabet Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning (RAH) ikke ønskede at skyde yderligere penge ind i selskabet.

Dengang meldte direktør Niels Kristensen fra RAH, at han var skuffet over, at interessen for fibernettet ikke havde været større.

Derefter røg MidtVest Bredbånd ind i en betalingsstandsning, som siden hen blev forlænget til 9. juli.

Krisen i selskabet har skabt en del debat om, hvorvidt de mange milliarder investeret i fiber overhovedet kan tjenes hjem igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere