Artikel top billede

Du betaler dyrt for manglende strøm-styring

De fleste virksomheder mangler strømstyrings-programmer til deres pc'er. Men der er faktisk mange penge at spare.

Computerworld News Service: De fleste it-afdelinger administrerer ikke strømforbruget af deres organisationers pc'er, hvilket betyder, at de går glip af store besparelser.

I en ny undersøgelse fra Forrester Research af pc-strømstyringspraksis i store og mellemstore virksomheder, svarer kun 13 procent ud af de 91 adspurgte it-chefer, at de i nogen grad har implementeret programmer til strømstyring, mens andre 18 procent svarer, at de har igangsat programmer - men ikke på alle deres computere.

Den største årsag til den ringe brug af strømstyring angives til at være det faktum, at it-cheferne ikke er ansvarlige for it-udstyrets strømforbrug, fortæller analytiker hos Forrester, Doug Washburn.

XP-faktoren

Spørgeundersøgelsens resultater er ikke overraskende. Det er tidligere blevet vurderet, at kun få pc'er i de store virksomheder har deres strømbesparende funktioner slået til.

En af grundene til dette kan være en skepsis over oplysningerne om, hvor mange penge, man egentlig kan spare per pc ved at slå disse funktioner til.

En anden grund kan være den fortsat udbredte brug af Windows XP.

Windows Vista giver administratorer indbygget mulighed for at styre pc'ens strømindstillinger over netværket, hvilket XP ikke gør. Der findes dog tredjepartsværktøjer til dette, heriblandt et gratis værktøj fra USA's miljøministerium ved navn EZ GPO.

Herudover ligger ansvaret for strømforbruget typisk hos facility management, såsom Forrest Miller, der er director of support services for Lake Washington School District i Redmond, Washington. Han er blandt andet ansvarlig for omkring 11.500 computeres strømforbrug.

I de sidste adskillige år har Miller benyttet sig af software fra Verdiem til at styre skoledistriktets pc'ers strømforbrug. Dette værktøj er indstillet til at sætte pc'erne i sleep mode efter 20 minutter uden aktivitet, oplyser Miller, hvis it-afdeling administrerer softwaren for ham.

Softwaren fra Verdiem koster Lake Washington cirka 137.000 kroner årligt under en treårskontrakt. Miller fortæller, at applikationen har hjulpet distriktet til at nedsætte strømforbruget med omkring 3,66 millioner kilowatt-timer per år, hvilket giver en årlig besparelse på omkring 1,4 millioner kroner ud fra de nuværende regionale el-priser.

Miller anser strømstyring for at være en nem måde at kraftigt påvirke sine el-udgifter på med minimal eller ingen forstyrrelse af arbejdsgangen.

Han tilføjer, at han endnu ikke har fået en eneste klage fra ansatte om initiativet.

"Det ville være interessant for mig at høre, hvorfor man ikke ville gøre dette," siger han om strømstyring af pc'er generelt.

Washburn mener, at grundene til den mangelfulde udbredelse af pc-strømstyringsværktøjer også tæller bekymringer om mulige modreaktioner fra slutbrugerne, usikkerheder om den bedste tilgang og de bedste politikker at iværksætte samt en manglende evne til at vurdere de økonomiske besparelser.

Kun ni procent af de adspurgte it-chefer i Forresters spørgeundersøgelse svarer, at de slet ikke er interesserede i pc-strømstyring, mens 48 procent svarer, at de overvejer idéen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere