Artikel top billede

Analytikere: Google-telefonen mangler wauw-effekt

Danmarks første telefon med Googles nye mobilplatform opnår næppe samme kultstatus som Apples iPhone, spår to teleanalytikere. Mobilproducenten trækker på skuldrene af kritikken.

Mobilproducenten HTC skal ikke regne med, at dens Magic-telefon med Google Android-platformen opnår samme hysteriske kultdyrkelse som Apples iPhone, der kom på markedet for to år siden.

Det mener to teleanalytikere, som Computerworld har talt med, efter det kom frem, at HTC højst sandsynligt bliver den første producent, der kan præsentere Google Android i en mobiltelefon på det danske marked.

"Der mangler de samme wauw-effekter omkring nyskabelser på især hardwaresiden, som iPhonen havde. Telefonen kan ikke specielt meget mere end en normal smartphone," siger Torben Rune fra Netplan.

Han peger på, at den store gevinst ved telefonens Android-platform kommer fra samspillet med nettet, hvor Google må siges at være uofficiel verdensmester i web-applikationer ikke mindst med hensyn til selskabets søgemaskine.

"Men sidder du med telefonen i toget, og der ikke er netforbindelse, så er telefonen ikke meget mere værd end en lommekniv," lyder det fra Torben Rune.

To forskellige målgrupper

Heller ikke teleanalytiker Brian Troelsen fra analysehuset IDC regner med, at HTC Magic vil skabe køer foran telebutikkerne.

"Der vil nok ikke ske det store i Danmark, når Googles mobilstyresystem rammer landet. Det virker som om, at Android i høj grad er rettet mod udviklermiljøet, mens en telefon som iPhone med sin mærkevarestatus appellerer mere til en helt anden målgruppe," siger Brian Troelsen.

Han vil dog følge med i, om Google Android for alvor slår igennem i udlandet.

HTC: Android er en supervigtig platform

"Hvis og når Android bliver mere moden, kan der ske store ting, der kan smitte af på det danske marked, som er ret langt fremme med den mobile udvikling," siger Brian Troelsen.

Stolt over Android-teknologi

HTC's nordiske salg- og marketingdirektør Peter Frølund trækker på skuldrene af kritikken og fremhæver især designet og brugervenlighed på selskabets nye Android-telefon til det danske marked.

"En smart phone skal være ligesom en schweizerkniv, hvor der for eksempel. er 40 forskellige dele. Alle har forskellige behov - og ingen bruger derfor alle dele. Kun de dele de har brug for. Vores Magic-telefon tilbyder let netadgang og mulighed for at anvende Google Mobile Services, hvilket ikke nødvendigvis er muligt på alle telefoner," forklarer han.

Google Mobile Services tæller blandt andet YouTube, GoogleTalk, Google Maps og selve søgemaskinen, der er en integreret del af telefonen

Og Androids samspil med internettet spiller en helt central rolle for HTC, når Peter Frølund skal karakterisere telefonens vigtigste egenskaber.

"Vi ser Android som en supervigtig platform, fordi man kan arbejde på tværs af forskellige systemer. Når man eksempelvis leder efter en kontaktperson i sin adressebog kan man klikke på personens navn og ryge direkte på Google-maps," siger Peter Frølund om mash-teknologien i Android-telefonen.

HTC har tidligere med sin G1 produceret den første telefon med Google Android-platformen.

Udover HTC er mobilproducenterne LG, Motorola, Samsung, Huawei, Sony Ericsson og Toshiba medlemmer af Open Handset Alliance, der er skabt på initiativ af Google omkring samme tid, som forstadiet til Google Android så dagens lys i november 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere