Artikel top billede

Intels administrerende direktør Paul Otellini sender en svada i retning af Bruxelles.

Intel: EU's milliard-bøde er helt forkert

Det er helt forkert, at EU har idømt Intel en bøde på otte milliarder kroner for at misbruge sin dominerende position på processor-markedet. Det siger Intel-direktør Paul Otellini.

I processor-kongen Intels over fyrre år lange regeringsperiode på processor-markedet er tirsdag den 13. maj nok en af de dage, der vil få mindst plads i selskabets egne memoirer.

I dag blev det californiske selskab med over 80.000 ansatte idømt en bøde af historiske dimensioner, da EU-appararet svingede hammeren og udskrev en bøde på omkring otte milliarder kroner.

Fra hovedsædet i Santa Clara sender administrerende direktør Paul Otellini nu en svada i retning af Bruxelles.

"Intel tager skarpt afstand fra denne beslutning. Vi mener, at beslutningen er forkert og ignorerer eksistensen af et mikroprocessor-marked præget af høj konkurrence - karakteriseret af konstant innovation, forbedret ydeevne i produkterne og lavere priser."

"Der har absolut ingen skade været for forbrugerne. Intel vil appelere," lyder det fra Paul Otellini.

Anklagerne mod Intel gik på, at chip-giganten har givet rabat til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips, hvilket ifølge Europa-Kommissionen er konkurrenceforvridende.

Ifølge IDC sidder Intel på næsten 82 procent af processor-markedet, mens hovedkonkurrenten AMD har næsten 18 procent.

Ville ikke godtage beviser

Paul Otellini forstår dog ikke EU-dommen, der
er den største, som EU nogensinde har udstedt i forbindelse med konkurrence-sager.

"Vi mener ikke, at vores praksis har brudt EU-lovgivningen. Det naturlige resultat af et konkurrencepræget markede med kun to spillere er, at når det ene selskab vinder ordrer, så gør det andet ikke," lyder den pædagogiske forklaringen fra Paul Otellini.

"Kommissionen ignorerede eller nægtede at godtage markante beviser, der modsiger påstandene i denne dom. Vi mener, at dette bevis viser, at når virksomheder yder en god indsats, belønner markedet dem, og når de ikke gør, reagerer markedet også derefter."

Paul Otellini slutter med at understrege, at selvom Intel ikke er enig i EU-bøden, så vil selskabet samarbejde med EU, efterhånden som appel-sagerne kører.

I går udtalte IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld, at han ikke tror, at bøden kommer til at skade Intel på længere sigt.

"Kunderne vil rent faktisk gerne have, at der står Intel Centrino på deres bærbare, og når de vil det, så er pc-producenterne nærmest nødt til at sikre det. Det nytter ikke at sætte en AMD-processor ind i maskinen, for så kan man ikke få det stempel," lød forklaringen fra Anders Elbak blandet andet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Engineers til bekæmpelse af skatteunddragelse

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende informationsarkitekter med strategisk fokus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere