Artikel top billede

Modtager du en regning fra dette firma, skal den IKKE betales.

Advarsel: Falske domæne-fakturaer i omløb

Falske regninger popper i disse dage op i indbakken hos danske domæne-ejere. Pas på, ellers kan det koste dyrt, advarer dansk internetudbyder.

Falske regninger for domæner dumper i disse dage ind i mail-boksen hos danskere, der har .com, .net, .org, .info eller .biz-domæner.

Fakturaerne stammer fra internetfirmaer, der hedder Domain Renewal Group, Domain Registry of America eller WorldWideWeb Register, og de opkræver betaling for domænenavne, som allerede er betalt hos den normale internetudbyder.

Det oplyser internethotellet One.com, der samtidig fortæller, at firmaet får et stort antal henvendelser fra bekymrede kunder, der med god samvittighed bedyrer, at de allerede har betalt registreringen, og derfor ikke kan forstå, hvorfor den nye er dukket op.

Svaret er: Smid regningen i skraldespanden.

"Der sker absolut ingenting, hvis man ignorerer disse regninger, og så lang tid domænet er hostet gennem os, er alle data samt domænenavn sikret," fortæller Thomas Medard Frederiksen fra One.com.

Ikke førstegang

Svindelmetoden er ikke ny, og Forbrugerombudsmanden har tidligere advaret mod de samme firmaer og de samme metoder.

"Umiddelbart ligner det en almindelig faktura, og det ser det ud som om, man skal forny sit abonnement på domænenavnet hos sin hostmaster. Men der er tale om en fup-faktura. Ved nærmere eftersyn fremgår det nemlig, at det er meningen, at man skal skifte hostmaster, til Domain Registry of America, og sende kreditkortoplysninger retur til firmaet i England," lød det dengang fra Forbrugerstyrelsen.

Det egentlige formål med disse fupfakturaer er altså, at kunden skal flytte domænet fra den eksisterende udbyder til et af svindelfirmaerne, der kræver langt højere betalinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere