Artikel top billede

Peter Trans, administrerende direktør i Atea Danmark, skal konsekvent øge mængden af solgte produkter for at holde trit med SKI's priskrav.

Forhandlere sender SKI-regning til producenterne

Når staten og kommunerne sætter forhandlerne under pres, sender forhandlerne regningen videre til producenterne. Volumen er den eneste udvej, lyder det fra Ateas direktør, Peter Trans.

Prisfald på op til 28 procent. Det er virkeligheden for de forhandlere, som skal sælge kopi- og printudstyr til staten og kommunerne på den nyeste rammeaftale fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI.

Og når man spørger en af de forhandlere, der er med på fire af de seks delaftaler i den nye rammeaftale, Atea, hvor langt ned prisen kan presses, så er svaret ikke soleklart.

"Det er svært at sige, hvor smertepunktet er. Historisk set har man set producenter, der sagde stop på et tidspunkt," siger Peter Trans, administrerende direktør i Atea Danmark.

Når Atea-direktøren peger på producenterne som den sidste stopklods for yderligere prisfald, så hænger det sammen med, at forhandlerne kun kan blive ved med at være konkurrencedygtige, hvis producenterne bidrager.

"Vi er meget afhængige af, at der sidder nogen i den anden ende, der også sænker priserne. Vi ser det på mange forskellige produktområder, at priserne bliver presset ned," siger Peter Trans.

De store rammeudbud er blevet kritiseret for at sortere de mindste forhandlere fra. Og Peter Trans mener også, at der kun er én opskrift på at fortsætte i kapløbet om de store rammeaftaler: Volumen.

"Vi er Europas tredjestørste, og der er en ting, der gælder, og det er volumen. Det er uhyre vigtigt at have en stor volumen. Vi køber samlet set ind for 10 milliarder kroner, og det har betydning i forhold til, hvis man køber ind for nogle millioner," siger Peter Trans.

Presset til vækst

Atea-direktøren mener, at de store rammeaftaler også giver et vist pres på forhandlere selv af Ateas størrelse. For de skal konsekvent øge deres volumen, hvis de skal være med.

"SKI udfordrer os hele tiden, så vi bliver nødt til at se, hvordan vi kan gøre det smartere," siger Peter Trans.

Han mener dog, at der har været en udvikling på begge sider af bordet, når det gælder de store fælles indkøbsaftaler.

"De offentlige institutioner har også været gode til at omstille sig, så vi kan levere billigere. Det er bare billigere at leverer tre containere på en gang end at skulle ud med enkeltmaskiner på forskellige tidspunkter," siger Peter Trans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere