Artikel top billede

OECD's generalsekretær, Angel Gurría, deltager på klima-it topmødet i Helsingør 28. og 29. maj. Foto: OECD

Verden samles om klima-it i Helsingør

Klima-it: Videnskabsministeriet er vært ved en OECD-konference om klima-it sidst i maj. Landene skal diskutere og lave planer for, hvordan it kan være med til at løse de globale klima-problemer.


It er udset til at være rygraden i løsningen af de globale klimaproble-mer. Derfor samles repræsentanter for OECD-landene i Helsingør
27. og 28. maj. OECD er organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling mellem de af verdens lande, der sværger til demokrati og markeds-økonomi.

Konferencen vil fokusere på at finde løsninger på, hvor-dan anvendelsen af infor-mations- og kommunika-tionsteknologi kan bidrage til miljøforbedringer og bekæmpe klimaforandring-erne.

På konferencen skal delta-gere fra en lang række af verdens lande også udvikle politiske redskaber og analyser, ligesom finans-krisen i relation til grøn it vil blive diskuteret.

Notabiliteter

Konferencen får deltagelse af notabiliteter som OECD's generalsekretær, Angel Gurría, og videnskabsminister Helge Sander, vil åbne arrangementet.

Deltagerne vil blandt andet kunne følge en session med Larry Hirst, EMEA-chairman hos IBM, og Jens Moberg, administrerende direktør hos Better Place Denmark, der vil skabe en energiinfrastruktur til elbiler i hele Danmark.

De vil diskutere og give bud på, hvordan vi bygger en grøn fremtid, og tage spørgsmål op, som: Hvor skal pengene til investeringer i grønne teknologier komme fra? Og: Hvordan kan teknologisk innovation hjælpe med at tackle udfordringerne ved at opnå en grøn fremtid?

På listen over indlægsholdere er desuden Finlands tidligere statsminister, Esko Aho, som i dag er chef for Nokia, og Deborah Estrin, leder af Centre for Embedded Networked Sensing på University of Califonia.

Seminarer og workshops

Sideløbende med den internationale begivenhed, der bærer navnet ICTs the Environment and Climate Change, vil der køre en række seminarer og workshops.

Blandt andet har den nystiftede forening, Klima-IT, stablet et seminar om den klimavenlige håndtering af data på benene, hvor blandt andre DTU-professor Henrik Madsen vil berette om grøn energi og it-løsninger.

Og Henrik Stanley-Madsen, som er løsningsdirektør hos Dell, vil fortælle om Københavns kommunes store virtualiseringsprojekt, der barberede over 600 servere ned til godt 30.

Det fulde program for konferencen findes her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere