For et par år siden besluttede Composite, der leverer CMS-løsninger (Content Management System) at kaste sig over udviklingen af en ny .Net-baseret CMS-platform.
"For to år siden havde vi en ambition om at lave et helt nyt CMS-produkt - Composite C1- og vejen mod det produkt har været noget af en rejse. Reelt har vi taget en satsning, visket tavlen ren og lavet et helt nyt CMS-system, og det høster vi nu frugterne af," siger administrerende direktør Oskar Lauritzen fra Composite.
Nu er selskabet syv måneder inde i det nye regnskabsår 2008/09 og har et CMS-system, som ifølge direktøren kan gøre sig gældende internationalt.
"Derfor har vi åbnet et nyt kontor i Rotterdam i Holland og indgået aftaler med 12 hollandske partnere heriblandt Mirabeau og Avantage.
"Vores investorer og bank har haft is i maven - og kan nu se, at investeringen betaler sig. Der er break even i Holland og overskud fra april måned. Jeg tror på, at vi kan erobre en position på det internationale CMS-marked, hvor vi er oppe mod for eksempel Sitecore og Dynamic," siger Oskar Lauritzen.
Minus på syv millioner
Med det nye produkt C1 kan partnerne lave større og mere komplekse løsninger, C1 henvender sig ifølge Oskar Lauritzen til såvel hardcore dotnet-udviklere som til blødere web-bureauer.
Udviklingen tog længere tid end planlagt, og det faktum er en del af baggrunden for, at Composite kom ud med et underskud på syv millioner kroner sidste år. Samtidig røg mere end halvdelen af selskabets egenkapital.
"Det blev et minus, der er til at tage og føle, siger Oskar Lauritzen og tilføjer:
"I dag er vi syv måneder inde i næste årsregnskab med plus på bundlinjen og et helt nyt CMS-system. Egenkapitalen reetablerer vi over driften, og vi kommer ud med overskud i det aktuelle regnskabsår, som slutter 30. september."
Ingen kommentarer til svig
Revisoren har lavet en påtegning i regnskabet om, at Composite blev udsat for svig fra en ledende medarbejder, men den sag vil direktøren slet ikke kommentere.
"Sviget har intet med vores underskud at gøre. Omfanget er ganske lille, men stort nok til, at revisoren har en påtegning, og så er vi nødt til at nævne det i beretningen," siger Oskar Lauritzen.
Composite, der især mærker konkurrence fra Dynamicweb og Sitecore på det hjemlige marked, har flyttet en del udvikling og support til Kiev i Ukraine, hvor der er oprettet et 100 procent ejet datterselskab.
Kom en krise i vejen
Egentlig havde Composite planer om at åbne kontor i flere lande, men så kom der en krise i vejen.
"Vi har også kigget ud af vinduet som alle andre og slår bremsen i og nøjes med international ekspansion via åbningen i Holland. Vi har stadig ambitioner om at åbne i flere lande, men der er altså en global krise, vi lige skal have overstået" siger Oskaer Lauritzen, som dog ikke vil give krisen skylden for sidste års millionunderskud.
Underskuddet var ifølge direktøren i budgettet og del af en plan lagt i samarbejde med bank og investorer.
Selv om sidste års underskud stadig svier, så har Composite i dag overskud på driften og et spritnyt produkt i porteføljen.