"Hvis man skulle beskatte noget, burde det være håndværkernes arbejdsredskaber, som i langt højere grad bliver misbrugt efter arbejdstid."
Sådan lyder det med et glimt i øjet fra Finansforbundet, som har taget plads i rækken af fagforbund, der er utilfredse med multimedieskatten, som vil pålægge en stor del af medlemmerne en ekstraskat på 3.000 kroner om året.
"Det er naturligvis sat på spidsen, men det illustrerer, hvordan virkeligheden ser ud," siger næstformand i Finansforbundet, Kent Petersen.
Finansforbundet repræsenterer godt 5.000 it-medarbejdere, og mange af dem står i en ganske særlig situation.
De har nemlig typisk en særlig forpligtelse til at være til rådighed også uden for almindelig arbejdstid.
De skal kunne kontaktes på telefon, og de skal kunne logge sig på virksomhedens it-systemer, uanset tidspunkt på døgnet, forklarer næstformand i Finansforbundet.
Skat med omvendt fortegn
Derfor vil multimedieskatten ramme rigtig mange af forbundets medlemmer, og det har drevet forbundet ud på kamppladsen.
"Disse medarbejdere skal nu beskattes af at have noget udstyr, som er en forudsætning for, at de kan udføre deres arbejde - de kan ikke vælge udstyret fra. Det, mener vi, rammer lige så skævt som hos hjemmehjælpere og skolelærere," siger Kent Petersen.
"Så lad os sikre, at alle, der udfører deres arbejde via multimedier, uanset profession, ikke rammes af, at deres arbejde skal udføres fleksibelt i forhold til tid og sted," skriver Finansforbundet i et åbent brev til Skatteminister Kristian Jensen (V).
Brevet indeholder en opfordring til helt at afskaffe skatten.
"Hvis man vil understøtte fleksibilitet og mobilitet, burde man faktisk belønne de grupper, der anvender fremtidens arbejdsredskaber," siger Kent Petersen.
"Grundlæggende er dette en misundelsesskat," konkluderer Finansforbundet.