En lovændring sikrer nu, at kommunernes nye it-selskab, Kombit, får grønt lys.
Få måneder efter, kommunerne solgte deres it-selskab, KMD, for to milliarder kroner, opretter kommunerne et nyt it-selskab, der får halvdelen af pengene fra salget efter gælden er betalt.
Det svarer til cirka 600 millioner kroner.
Pengene falder, efter regeringen netop har lovet kommunerne, at de må beholde pengene fra KMD-salget.
Formand for KL og borgmester i Rudersdal Erik Fabrin (V) er godt tilfreds med, at regeringen har fulgt kommunernes opfordring i sagen. For det betyder, at ikke bare penge fra KMD-salget er fredede, men også at et kommende salg af Kommune Kemi vil være sikret.
"Jeg har ikke et bud på, hvorfor det her blev aktuelt. Det var en mærkelig afgørelse, der kom fra Energitilsynet, så jeg er godt tilfreds med, at regeringen i denne folketingssamling vil fjerne enhver tvivl," siger Erik Fabrin, som havde bebudet en retssag, hvis regeringen ville modregne KMD's pris i bloktilskuddet.
Arbejdsro til Kombit
Samtidig har kontroversen om KMD-pengene skabt usikkerhed om den nye it-indkøbsorganisation, Kombit, som nu har fået det endelige grønne lys til at gå i gang med arbejdet. Kombit finansiseres med 600 millioner kroner fra KMD-salget.
"Det har ikke nogen betydning på den lange bane, men det er aldrig interessant for virksomheder i almindelighed og slet ikke for nystartede virksomheder, at der bliver skabt uro om deres eksistensgrundlag. Nu er det et afsluttet kapitel, og det er vi rigtig rigtig tilfredse med," siger Erik Fabrin.
KL-formanden står selv i spidsen for Kombits bestyrelse, og han konstaterer, at Kombit nu kan fortsætte i det planlagte spor.
"Vi er i fuld gang allerede på flere forskellige planer. Det skal naturligvis køres ind, men vi er i gang," siger KL-formanden.