Artikel top billede

Satyams ledelse forsætter efter overtagelse

Tech Mahindra har købt 51 procent af aktierne i indiske Satyam og vil drive virksomheden som selvstændigt selskab.

Computerworld News Service: Tech Mahindra, som bød højest på en majoritetsandel i Satyam Computer Services, oplyser, at den nuværende ledelse i den kriseramte outsourcer, heriblandt virksomhedens topchef, får lov at fortsætte efter overtagelsen.

Satyam vil også fortsætte som et selvstændigt selskab i den forudsigelige fremtid, fortæller Vineet Nayyar, som er vicebestyrelsesformand og CEO for Tech Mahindra, til pressen i Hyderabad i Indien.

Satyams topprioritet vil være at holde fast på kunderne og vinde tabt terræn tilbage, oplyser Nayyar.

I februar udnævnte den statsligt nominerede bestyrelse A.S. Murty, som har været chef i Satyam i gennem 15 år, som virksomhedens ny CEO. Bestyrelsen var sat til at lede virksomheden efter dens økonomiske skandale blev offentligt kendt.

Satyam leder ifølge Nayyar efter en ny økonomidirektør. Den tidligere CFO, Vadlamani Srinivas, trak sig efter sin angivelige involvering i skandalen.

Medarbejdernes fremtid uvis

Satyam har endnu ikke besluttet, om der skal fyres ansatte. Den statsligt nominerede bestyrelesformand, Kiran Karnik, blev i sidste uge citeret i visse medier for at have sagt, at Satyam har for mange ansatte. Karnik udtalte mandag, at ledelsen vil beslutte, om der skal fyres ansatte, eller om nogen skal overflyttes til andre divisioner.

Tech Mahindra er ligesom Satyam indisk outsourcer men får det meste af sine forretninger fra telekom-industrien.

Satyams bestyrelse oplyser mandag at have modtaget midlerne for de første 31 procent af virksomhedens aktier fra Venturbay Consultants, som er et datterselskab af Tech Mahindra. Satyam vil udstede aktierne til køberen, når visse regulerende betingelser er opfyldt.

Tech Mahindra vil udpege fire repræsentanter til Satyams bestyrelse. Men disse bestyrelsesmedlemmer vil stadig være i undertal, da statens seks bestyrelsesmedlemmer i kraft af en statslig afgørelse også vil fortsætte indtil videre.

Det er efter reglerne påkrævet, at Tech Mahindra kommer med et offentligt bud på at købe de sidste 20 procent af Satyams aktier fra selskabets andre aktionærer. Midlerne til dette åbne bud er også blevet indsat på en spærret konto, som det kræves af reglerne for disse bud.

Ved afslutningen af det åbne bud vil Tech Mahindra eje 51 procent af Satyams aktier.

Det åbne bud er ifølge Satyams bestyrelse planlagt til at blive offentliggjort i dag, tirsdag.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere