Multimedieskatten bliver formentlig barberet ned og tilpasset, så den kommer til at ramme færre danskere. Det er meldingen i dag fra De Konservatives leder, Lene Espersen (K).
Meldingen kommer, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag åbnede for en genforhandling af multimedieskatten.
Den konservative leder siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at skatten skal tilpasses, så den ikke rammer så mange.
Samtidig skriver avisen, at der i regeringen er flertal for at skære beløbet, som den enkelte beskattes af, ned til 3.000 kroner.
De forslag møder opbakning hos Dansk Industri, som har været en skarp kritiker af skatten, siden den blev præsenteret.
Tom Togsverd, branchedirektør i Dansk Industris it- og teleorganisation, ITEK, mener, at regeringen bør gå tilbage til den gældende ordning og finpudse den, i stedet for de markante ændringer, der var lagt op til.
Han mener, at det er et godt princip, at man ikke skal betale skat af sin netforbindelse, hvis den er koblet op på arbejdsgiverens netværk.
Og samtidig mener han, at man med simple midler kan skabe den gennemskuelighed og ensartning, som statsminister Lars Løkke Rasmussen i går slog fast, stadig er målet med multimedieskatten.
Klare regler
Tom Togsverd forklarer, at der allerede i dag findes en ordning, hvor medarbejderen selv kan bestemme om en pc, pda eller anden gadget udelukkende bruges arbejdsrelateret.
Vedkommende skriver under på en tro- og loverklæring, hvis enheden kun bruges arbejdsmæssigt, og bliver fri for at betale skat af enheden.
"Det princip er meget godt, for så bestemmer man selv. Og omvendt så skal man have lov at sige, at man gerne vil bruge for eksempel pcen privat. Men så skal man retfærdighedsvis også betale en skat for det," siger Tom Togsverd.
En mere strømlinet brug af den regel vil ifølge Tom Togsverd betyde et simplere og mere gennemskueligt system.
For høj pris
Branchedirektøren mener desuden, at multimedieskatten i sin nuværende udformning er alt for høj.
"Kunne vi ikke nøjes med de 3.000 kroner, som gælder i dag for telefoni. Det var lidt for smart at skrue op til 5.000 kroner, når man ser på prisudviklingen," siger Tom Togsverd der dog erkender, at der kommer til at mangle penge i statskassen, hvis man følger hans anbefalinger.
"Du kommer til at mangle et provenu .Man kan spørge sig selv, hvor vigtigt er det beløb. Reformen er i forvejen underfinansieret, og det her vil ikke vælte økonomien," siger Tom Togsverd, som påpeger, at pengene vil kunne hentes ind på andre områder, når økonomien er i bedre form.