Artikel top billede

Sun: Kunderne bør være ligeglade med salgs-rygter

Trods massive rygter om en snarlig fusion med IBM opfordrer Sun-chef kunderne til at se gennem fingre med konsekvenserne.

Computerworld News Service: Chefen for Sun Microsystems' hardware-forretning erkender rygterne om opkøb, der svirrer om hans virksomhed, men insisterer på, at kunderne er mere fokuserede på at finde det bedste produkt til deres behov.

"Når man - hvilket er åbenlyst - har at gøre med et rygte, så er der kunder, der vil ringe og stille spørgsmål. Men til alle vores kunder fremhæver vi, hvad, det er, vi foretager os: Nemlig at udvikle vores systemer, platforme baseret på Solaris, storage- og netværksprodukter, og de løser i dag alle sammen problemer, som kunderne har, og sådan vil det blive ved med at være i mange år," siger John Fowler, som er executive vice president for Suns forretningsenhed for systemer.

"Så efter om lille omgang 'sturm und drang' vender vi tilbage til dagligdagen, hvor det handler om, hvad jeg har brug for at gøre, hvordan denne teknologi eller dette produkt løser problemet, og hvordan vi kommer videre derfra," beroliger Fowler med brug af et tysk udtryk, der beskriver en passioneret og ombrust situation.

Rapporter om, at IBM lå i forhandlinger om at opkøbe Sun, så dagens lys for tre uger siden, efter Sun har kæmpet med sløve salgstal og nedadgående aktiepris.

Ingen af virksomhederne har bekræftet disse forhandlinger, som ifølge Wall Street Journal brød sammen for en uges tid siden efter uoverensstemmelser om prisen.

Fowler er forståelig nok tilbageholdende med udmeldinger om forhandlingerne, men er dog alligevel klar med en hurtig kommentar.

IBM og Sun er både partnere og konkurrenter, bedyrer han.

"IBM er en partner på adskillige områder. Vi gør mange forretninger med IBM Global Services … vi samarbejder om Java. IBM er også licenshaver af Soliaris og sælger Solaris med sine x64-systemer. Så der er en vifte af it-områder, hvor vi i mange år har arbejdet sammen, ligesom vi gør med mange andre store it-virksomheder," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere