Artikel top billede

Hjemmeside-ejere holdt som gidsler i web-opgør

Host Nordic, der har hostet webhotellet Firebees servere, agter at beholde Firebees servere, indtil Firebee har betalt regningerne. Firebee-ejer fortæller, at løsning er på vej.

Dramaet om webhotellet Firebee forsætter.

En lang række hjemmeside-ejere bander og svovler i disse dage over, at deres hjemmesider er gået i sort, fordi firebee.dk er lukket ned.

Computerworld har talt med Per Mariager, ejer af holdingselskabet, der har stiftet Firebee.

"Vi er i gang med at rekonstruere firmaet, men de udbydere, som vi har haft, har været lidt utålmodige. Derfor er brugernes sider nu nede," siger Per Mariager.

"Vi har haft svært med at holde indtægts- og udgiftssiden i balance, men vi arbejder i øjeblikket på at finde en permanent løsning til vores kunder. Lige nu er dem, der råber højest, der kommer til orde, men vi arbejder på at få serverne op så hurtigt som muligt."

Ingen penge, ingen hjemmesider

Hos Host Nordic agter man at beholde Firebees servere, indtil Per Mariager har betalt sine regninger til Host Nordic.

"Vi står med Firebees servere, men vi agter at beholde dem, indtil Firebee har betalt deres regninger til os," siger Jakob Norup, administrerende direktør i Host Nordic.

"Firebee har et større udestående med os, men vi har ikke kunnet komme i kontakt med dem. I første omgang vil vi sende vores krav til et inkassoselskab. Hvis kravet så ikke bliver efterlevet, må vi lave en konkursbegæring på Firebee."

Per Mariager oplyser, at man agter at betale alle regninger til Host Nordic, men vil ikke komme ind på nærmere tidspunkt omkring betalingen. Indtil videre må en lang række danske hjemmesideejere leve med uvished over, hvad der vil ske med det data, som Firebee er ansvarlig for.

Ved middagstid tirsdag valgte Firebees advokat alligevel at lade Host Nordic sætte strøm til Firebees servere, så kunderne kunne hente deres data. Det var dog kun i et midlertidigt begrænset tidsrum fra klokken 12:30 til 15:30 i tirsdags.

Det vilde vesten på nettet

En række af Computerworlds læsere har forslået, at der laves en landsdækkende backupløsning, så danske hjemmesideejere kan være mere trygge, når de skal ud på markedet og se sig om efter et webhotel.

Også branchen selv efterlyser en tydeligere opdeling af får og bukke.

"Nogle af webhoteludbyderne agerer som var det det vilde vesten," fortæller Thomas Folmann, marketingsdirektør for Surftown.

Jens Fjeldal, ansvarlig for hosting i Mamut A/S, mener, at der skal være et branchekodeks for webhotellerne.

"Jeg tror ikke på idéen om at lave fællesbackup systemer. Der vil være masser af eksempler på, at det ikke vil være holdbart. Jeg tror mere på, at der skal være en fælles mærkeordning for webhotel-branchen," siger Jens Fjeldal.

"Hvis det kan kombinere det med, at branchen får standardiseret forretningsbetingelserne, ville vi være kommet meget langt. Men det vi mangler er at gøre vores forretning gennemskuelig for slutbrugerne. Det er helt fint, at der er webhoteller, der tilbyder discountløsninger, men man får altså, hvad man betaler for."

Ansvarlighed søges

I webhotelbranchen er man fortørnet over den dårlige reklame, det giver for branchen, når selskaber som Firebee render fra deres kunder.

"Det er simpelthen det mest beskidte cowboy-trick, jeg har set gennem årene," skrev Thomas Folmann om Needhost, da det gik konkurs og måtte efterlade et par tusinde kunder i mørket. Kunder der vel og mærke havde forudbetalt deres hostingløsning hos Needhost.

"Jeg tror ikke, det er den sidste konkurs vi har set. Det er svært for de mindre udbydere at begå sig i et prisfokuseret marked. Med både Needhost og nu Firebee tror jeg at forbrugerne i højere grad vælger de større spillere på markedet, og måske kommer prisen også til at betyde lidt mindre," siger Thomas Folmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere