IBM lancerer Power5-servere

IBM er endelig klar med servere, der anvender den avancerede 64-bit Power5-processor.

Indhold

IBM er nu klar med servere, der udnytter IBM's nye Power5-processor. De nye servere anvender IBM's I5/OS styresystem, som er en videreudvikling af OS/400 styresystemet.

Serverne fås i første omgang i to varianter. IBM eServer i5 Model 520 anvender en eller to Power5-processorer, mens eServer i5 model 570 kan anvende op til fire. Ifølge IBM's egne tal giver de nye modeller op til 40 procent bedre ydelse end tidligere iSeries modeller.

Med eServere er det muligt at integrere og afvikle flere styresystemer på samme tid; fra IBM's eget i5/OS til Windows, Linux og IBM's AIX 5L.

IBM eServer i5 leveres med i5/OS integreret og afprøvet inden levering, og man får desuden IBM's DB2 UDB database, IBM WebSPhere og Express, der afvikler e-business transaktioner.

I sammenligning med x86-servere er eServerne noget længere fremme i skoen. En teknologi som virtualisering af servere er først ved at komme til x86-serverne, mens IBM's AS/400 har gjort det i nogle år.

Med eServer går IBM et skridt videre, og man kan nu også etablere virtuelle servere, der kører AIX og Linux. Med i5 570 er det desuden muligt at anvende de virtuelle servere til avanceret kapacitetsplanlægning. Blandt andet kan man etablere en reserve af processor-kapacitet, som serveren tager i brug, efterhånden som det bliver nødvendigt. Eller man kan vælge at slukke og tænde servere efter behov.

De enkelte virtuelle servere afvikles parallelt med hinanden, og kan udveksle data gennem virtuelle gigabit Ethernet-forbindelser, der i øvrigt kan oprettes og nedlægges efter behov.

Power5-processoren indeholder 276 millioner transistorer og er fremstillet med brug af IBM's 0,13 mikron kobberteknologi med silicon-on-insulator. Processorerne har multi-threading, hvor to tråde reelt afvikles parallelt i to logiske kerner, og da Power5 har to processor-kerner, er det muligt at afvikle op til fire samtidige tråde.

The IBM eServer i5 vil være tilgængelig fra juni måned. IBM har prissat eServer i5 520 til 9.995 dollar og eServer i5 570 til 85.200 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere