995 kroner for en 4 Mbit-forbindelse med en forbrugsgrænse på 6 GB per måned.
Det er Tele Greenlands nye tilbud til den grønlandske befolkning, efter at det længe ventede søkabel nu har muliggjort øgede internethastigheder.
Det er dog langt fra alle, der er tilfredse med det tilbud. På Facebook har utilfredse grønlændere ytret deres undren over de høje priser. Og de er ikke alene.
Det erkender administrerende direktør for Tele Greenland, Brian Buus Pedersen.
"Tilbuddet er blevet modtaget med delte følelser," siger direktøren.
"På den ene side siger kunderne: 'Det er vel nok dejligt, fordi det betyder, at Tele Greenland mener det, når de siger, de vil komme med produkter med højere hastighed og mere volumen inkluderet.' På den anden side siger kunderne: 'Vi vil gerne have flatrate, og hvorfor har vi ikke flatrate?'", fortæller Brian Buus Pedersen.
Bygderne er en dårlig forretning
Der er bare lige et enkelt problem eller to i den ligning, der ender ud med et flatrate-produkt, forklarer han.
"Man skal ikke have læst meget økonomi for at forstå, at en forudsætning for flatrate er lave marginalomkostninger, og der foretager vi et kvantespring med søkabelinvesteringen, fordi det giver meget lave marginalomkostninger på selve forbindelsen fra Nuuk til udlandet," siger han og fortsætter:
"Men der er det lille aberdabei, at vi skal videre ud i det landsdækkende net i radiokæderne mellem byerne på vestkysten og ud i et vidtforgrenet net til omkring 50-60 bygder. I det system har vi stadig høje marginalomkostninger," siger Brian Buus Pedersen.
Og det er altså en del af forklaringen på de høje priser. For det er ikke gratis at nå ud i de ofte afsidesliggende bygder, slår direktøren fast.
"Vi har lige foretaget en investering på 120 millioner i hovedradiokæden, og vi er nu i gang med udrulningen af nye kæder til bygderne. Alene radiokædeinvesteringen for at nå ud til bygderne er noget, der koster 50.000 kroner per bygdehusstand. Det er dårlig forretning, skulle jeg hilse at sige," siger Brian Buus Pedersen.
Tjener kun penge i Nuuk
Den grønlandske befolkning må derfor indstille sig på, at priserne i hvert fald for en tid vil befinde sig i de højere prislag. Alt andet er økonomisk uforsvarligt, mener Brian Buus Pedersen.
"Når jeg nu tjener pengene ét sted i Grønland, og det er stort set kun i Nuuk, så skal jeg have lov til enten at hæve priserne uden for Nuuk, eller i hvert fald ikke at sætte dem ned med den hastighed, der svarer til det, jeg gør nu. Vil I leve med det?," spørger Brian Buus Pedersen de grønlandske kunder.
Direktør: Søkablet er ikke en foræring
Han mener grundlæggende, at der er behov for se de geografiske realiteter i øjnene, før man kritiserer ADSL-priserne.
"Man er også nødt til engang imellem at hive to landkort frem. Det ene er Danmark. Det andet er Grønland. Forskellen på befolkning og areal er tankevækkende. Det er som om, det er umuligt at forklare folk, at du altså ikke kan få både kongeligt teater og ballet i Nuuk," siger han.
"Selvom der er myldretid om morgenen, så løber det ikke rundt at bygge en tresporet motorvej. Det kan folk godt forstå, men de kan fandeme ikke forstå, at man, når vi kun er 56.000 til at bære en milliardinvestering i infrastruktur, ikke bare kan forære det væk. Det hedder sig jo i folkemunde, at vi har fået et søkabel," siger Brian Buus Pedersen og fremhæver, at det absolut ikke har været gratis.
Følger udviklingen
Han fortæller derimod, at finanskrisen har gjort det nødvendigt, at der holdes et særdeles vågent øje med indtjeningen efter de store udgifter til etablering af søkablet.
"Inden for det seneste tre år har vi investeret 1,2 milliarder kroner i ny infrastruktur, og det er en klog og en helt nødvendig investering. Jeg skal måles hvert kvartal på skarpe nøgletal over for en stribe banker, og det er ikke særligt muntert i disse tider, hvis man ikke lever op til den slags. Det er man altså nødt til at forstå," siger Brian Buus Pedersen.
Han slutter dog af med en lille åbning til de grønlandske internetkunder.
"Jeg kan sige, at vi holder øje med forbrugsudviklingen, og vi vil rykke så hurtigt, som det er muligt, når vi kan se, der er basis for det. Vi afprøver priselasticiteten så aggressivt, som vi mener, det er forsvarligt," siger administrerende direktør for Tele Greenland, Brian Buus Pedersen.