Styringen af politiets it er sendt en tur til observation i detentionen sammen med ledelsen af en række andre kerneområder i Rigspolitiet.
Justitsministeriet oplyser, at rigspolitichef Jens-Henrik Højbjerg med bistand af eksterne konsulenter har iværksat et analysearbejde, som skal føre til en modernisering af Rigspolitiets organisation og styringsmodel, herunder styringen af politiets it-projekter.
Og noget tyder på, at der er behov for en strammere styring af it-udviklingen i politiet.
For eksempel overskygges politiets succes med online-anmeldelser af, at politiassistenter skal læse anmeldelserne i en e-mail og taste oplysningerne ind i et system.
For kort tid siden kritiserede Rigsrevisionen også styringen af et mindre it-projekt hos Rigspolitiet, Poltachovirk. Prisen skulle være 20,6 millioner kroner, men budgettet er udvidet med 4,4 millioner kroner. Og projektet er forsinket fire måneder.
Samtidig har politiets nye sagsbehandlingssystem, Polsag, som skal udrulles fra slutningen af 2009, været undervejs i mere end fire år.
Det har ikke været muligt at få justitisminister Brian Mikkelsens (K) kommentarer til, hvordan han vil sikre en bedre styring af it-projekterne i fremtiden.
Bundet opgave
Den seneste rigspolitichef, Torsten Hesselbjerg, som forlod sin stilling i december, var ansat på en resultatkontrakt, som blandt andet opsatte mål for implementeringen af politiets nye sagsbehandlingssystem, Polsag.
Den tidligere rigspolitichef skulle blandt andet ved udgangen af 2008 have en overordnet plan for test og implementering af det nye system klar.
Computerworld har i forbindelse med denne artikel bedt om aktindsigt i resultatkontrakten for den nye rigspolitichef, Jens-Henrik Højbjerg.
Det har ikke været muligt, da den nye chef for politiet, som blev konstitueret 1. januar og formelt udpeget 19. januar, ikke har indgået en resultatkontrakt endnu.
Justitsministeriet oplyser, at rigspolitichefen er udnævnt med virkning fra 1. februar 2009, og der vil blive indgået resultatkontrakt på sædvanlig vis.