Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

I dårlige tider kan it-folk blive til it-kriminelle

Virksomhederne frygter, at fyringer og bonus-nedskæringer kan skubbe it-sikkerhedseksperter over på den forkerte side af loven.

Computerworld News Service: De store virksomheder frygter mere og mere, at deres ansatte fristes til at stjæle data eller sælge forretningshemmeligheder på grund af den dårlige økonomi, påpeger en årlig spørgeundersøgelse udført af KPMG.

66 procent af respondenterne føler, at arbejdsløse it-folk muligvis vil fristes til et liv i kriminalitet på grund af bonus-nedskæringer, fyringer og værdiløse aktieoptioner.

Undersøgelsen E-crime Survey 2009, som blev præsenteret i tirsdags under E-Crime Congress i London, udspurgte 307 private virksomheder, statslige organisationer og politi- og efterretningstjenester.

Undersøgelsen viser, at bedrageri begået af ledere, ansatte og kunder er tredoblet i forhold til 2007, og recessionen vil sandsynligvis blot forværre problemerne.

Ansatte har ofte "superadgang" til følsomme forretningssystemer og kender disse systemers svagheder. Det betyder, at virksomheder er nødt til at have strenge procedurer på plads til at "låse folk ude", når de ikke længere arbejder i en organisation ifølge undersøgelsen.

Denne spørgeundersøgelse blev fremlagt under konferencen efter en række dystre foredrag af sikkerhedseksperter om den aktuelle sikkerhed på internettet. Disse eksperter registrerer stadig en eksponentiel vækst i antallet af malware, samtidig med at antivirussoftware har en fortsat nedsat effekt.

Frygter trojanere mest

Tal fra Symantec viser, at der nu eksisterer flere end 2,4 millioner varianter af malware, fortæller Malcolm Marshall, som er partner hos KPMG inden for it-governance.

Sikkerheds-community'et kan snart "stå over for en potentiel nedsmeltning i den måde, vi gør forretning på nettet," mener Marshall. Årsagerne er at finde i ting som it-professionelle, der forsømmer at udrulle opdateringer, it-kriminelle, der bliver bedre og bedre og en generel mangel af viden om sikkerhed hos forbrugerne, fremhæver han.

"Vi ved, at slutbrugere generelt ikke er særlig sofistikerede," siger Marshall. "Virkeligheden er, at vi oplever mere sofistikerede angreb rettet mod sofistikerede brugere."

Af andre konklusioner fra undersøgelsen kan nævnes, at 45 procent af de af respondenterne, der håndterer kritisk national infrastruktur, svarer, at de ser en forøgelse i antallet af angreb på deres systemer. 51 procent af den samme kategori af respondenter svarer, at disse angreb bliver mere og mere teknisk sofistikerede.

68 procent af respondenterne svarer, at de mener, at ud af alle typer malware så er det de trojanske heste - som er designet til at virke harmløse, men som eksempelvis kan stjæle data - der påvirker deres organisationer mest. Rootkits udgør den næststørste bekymring efterfulgt af spyware, orme, virusser, malware på mobiltelefoner og sidst adware.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere