Artikel top billede

IDC: Brug skyen eller luk forretningen

Hvis ikke du begynder at overveje, hvordan du inden for de næste fem år kan levere dine produkter ved hjælp af skyen, så bliver du ikke ret længe i branchen, mener IDC.

Computerworld News Service: Inden der er gået fem år, vil stort set al it-infrastruktur og alle tjenester i det hele taget blive leveret via 'skyen', og leverandører, der vælger at ignorere udviklingen, vil blive ladt tilbage. Det forudså analytiker hos IDC Frank Gens på IDC-konferencen i Boston i sidste uge.

Det vil simpelthen ikke være muligt at undgå cloud computing, tilføjer han.

Frank Gens definerer cloud computing som "forbruger- og forretningsprodukter, der bliver leveret og brugt i 'real time' via internettet." I mere tekniske termer fortalte han, at skyen er lavet af delte tjenester under virtualiseret management, der er tilgængeligt for mennesker og andre tjenester via internettet med udgangspunkt i en pay-per-use og selvbetjeningsmodel.

Han fortalte desuden, at IDC's definition på skyen adskiller sig fra andre ved det, at IDC lægger vægt på brugen af internetstandarder til at forbinde cloud-tjenester med hinanden og med de forskellige systemer, der findes inden for de enkelte virksomheders datacentre.

'Cloud-tjenesterne' udgøres af seks forskellige kategorier, tilføjede han - applikationer, samarbejdsværktøjer, lagring, servere og processering, it-management og platforme.

IDC's undersøgelse viser, at 26 procent af virksomheder bruger skyen til it-styring, 15 procent bruger den i forbindelse med deres servere og lagring, 25 procent bruger den til samarbejds- og forretningsapplikationer og 17 procent til udvikling og implementering af applikationer.

Det er en almen antagelse, at de fleste kunder begynder at bruge cloud-tjenesterne, fordi det er billigt. Selv om det helt sikkert også er en af grundene, sagde Frank Gens, så viser IDC's undersøgelse, at den vigtigste årsag til, hvorfor folk begynder med skyen, er, at det er så nemt og hurtigt at implementere.

Brugerne fortæller it-cheferne, at de vil have hurtigere leveringer, og skyen hjælper med at opnå det mål.

"Alene det vil med garanti komme til at betyde, at cloud-modellen vil blive stadigt mere vigtigt for it-cheferne over de næste år," pointerer Frank Gens.

Men folk opgiver også andre grunde til, at cloud computing er attraktivt, og heriblandt bliver det ofte nævnt, hvordan skyen mindsker behovet for it-folk, der er fysisk tilstede i huset, at man kun betaler for det, man bruger, når man bruger det, at it-systemerne bliver standardiserede og at der er umiddelbar adgang til de sidste nye funktionaliteter.

Skyen fanger folks fantasi

De bekymringer, som cloud-brugerne til gengæld oplever, er, ifølge IDC's undersøgelse, i forhold til emner som sikkerhed, performance, tilgængelighed og hvorvidt de nye tjenester kan integreres med de it-systemer, som allerede findes i virksomheden.

"Hvis dette marked skal blive mainstream, skal vi arbejde meget med at sikre et højt serviceniveau," konkluderede Frank Gens derfor.

Temaet for dette års IDC-møde er "ICT (Informations og kommunikationsteknologi): Nye risici, regler og muligheder". Nicholas Carr, som er forfatter til 'The Big Switch' og 'Does IT Matter?' skal tale ved konferencen.

Den økonomiske krise har skabt helt nye betingelser for den teknologiske verden, og både forbrugere og leverandører skal vænne sig til det, sagde IDC's chief research officer John Gantz. Hvor IDC i august forudsagde en vækst i verdens it-udgifter på næsten seks procent, har analysefirmaet nu justeret forventningerne og tror på en mere moderat vækst på et halvt procentpoint. IDC forudser, at it-forbruget vil komme tilbage på fode igen i 2010, hvor det forventer en vækst på 4,4 procent.

"Ingenting er som vi kender det derude," siger John Gantz. Han tilføjer, at verden er midt i den største krise, siden før computeren blev opfundet I 1947.

Men bevægelsen hen imod cloud computing - eller 'utility computing' som det også bliver kaldt - viser, at it-industrien stadig er stabil og at der stadig er plads til vækst, sagde flere talere på konferencen. Hvis it virkelig er et alment gode, ligesom vand eller elektricitet, så er det nok en rigtig god forretning at være i, sagde Gantz.

Frank Gens har brugt de sidste seks uger på at rejse rundt i verden og tale med hundredvis af it-chefer.

"Hvis der er én ting, jeg har lært i løbet af denne rejse, så er det, at det her med cloud computing, internetlevering af it-produkter, virkelig fanger folks fantasi, både blandt it-cheferne og forretningsfolkene.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere