De har ikke været de bedste venner, og noget tyder på, at de heller ikke bliver det. Chipgiganterne AMD og Intel har ikke kunnet enes om x86-kompatible chips, siden AMD oprettede datterselskabet Globalfoundries.
AMD hævder, at hverken selskabet eller datterselskabet Globalfoundries behøver en krydslicensaftale for at producere x86-kompatible chips. Intel hævder derimod, at man har brudt aftalen med Globalfoundries, som Intel ikke mener, er et datterselskab til AMD.
Derfor mener Intel, at Globalfoundries ikke er ombefattet af den krydslicensaftale, der er indgået mellem Intel og AMD.
Eskalering af konflikt
Intel har ifølge AMD nu truet med at ophæve den krydslicensaftale, der blev indgået i 2001. AMD mener, at truslen er et brud på selve aftalen og man har nu indklaget Intel for den føderale sikkerheds- og udvekslingskomite i USA.
Flere analytikere mener, at konflikten mellem de to chipproducenter er blevet eskaleret.
"Det her kan betyde et længerevarende slagsmål. Denne sag vil dreje sig om, hvorvidt Globalfoundries er et datterselskab eller ej, og det kan godt blive kompliceret at finde ud af," skriver Larry Dignan, redaktionschef på ZDnet.
AMD har også truet med at offentliggøre hele krydslicensaftalen.
"Når AMD truer med at gøre hele krydslicenskontrakten offentlig, så er det en stor sag for begge parter," skriver Anders Bylund, journalist på TMF.
"De indtil videre hemmelige dele i aftalen er dele, som chipproducenterne ikke i første omgang har følt skulle ud i offentligheden."
"De vil have os til at dø"
I AMD er man overbevist om, at man kæmper en eksistentiel kamp mod overmagten.
"Intel ønsker at se os død. I deres (Intels) verden ville det være bedst, hvis vi ikke eksisterede," siger Harry Wolin, advokat for AMD, til Cnet.
Men Intel er uenige.
"AMD har været en konkurrent i snart 40 år. De forsvinder ikke fra den ene dag til den anden. Det drejer sig ikke om at få AMD til at forsvinde. Det drejer sig om vores og AMD's rettigheder under krydslicensaftalen," siger Chuck Malloy, talsmand for Intel.
Ashnok Kumar, investoranalytiker ved Collins Stewart, mener at meget af konflikten er spil for galleriet.
"Kan Intel køre AMD ned? Det kan de nok, men det er ikke et sandsynligt udfald," siger Ashnok Kumar til Cnet.
"Det vil betyde en stor modreaktion fra pc-producenterne. Pc-producenterne vil stå i kø for at tale med politikerne i Washington."
Intel har givet AMD 60 dage til at løse problemet med Globalfoundries. Hvis problemet ikke er løst da, vil Intel annullere krydslicensaftalen.