Artikel top billede

Kundra tilbage på posten som USA's CIO

Vivek Kundra var netop udpeget til USA's it-direktør af præsident Barack Obama, da han i sidste uge blev tvunget på orlov.

Computerworld News Service: Vivek Kundra tog i sidste uge orlov fra sit job som USA's forbundsregerings it-direktør men startede igen tirsdag, efter Det Hvide Hus havde klarlagt, at han ikke havde noget at gøre med en bestikkelsessag i Washington, DC's it-afdeling, hvor han tidligere var teknologidirektør.

"Hr. Kundra er blevet informeret om, at han hverken er omfattet af eller genstand for efterforskningen, og han er blevet genindsat," oplyser talsmand for Det Hvide Hus, Nick Shapiro i en e-mail.

Meldingen kommer som svar på spørgsmål efter online-rygter på Personal Democracy Forums blog, techPresident, og fra The New York Times.

Vivek Kundra har været på orlov siden forrige tirsdag, efter DC's it-afdelings sikkerhedschef og en topchef fra et outsourcingfirma blev arresteret under blandt andet bestikkelsesanklager.

Arrestationerne og en relateret ransagning af kontorerne i DC's it-afdeling foregik, mens Vivek Kundra som sin første større offentlige optræden som national it-direktør holdt tale ved FOSE 2009, som er en statslig it-konference i Washington, D.C.

Præsident Barack Obamas udnævnelse af Vivek Kundra som den amerikanske forbundsregerings første officielle it-direktør var blevet offentliggjort kun en uge før arrestationerne.

Orlov rejste spørgsmål

Der var dog ikke noget i retsdokumenterne, der tydede på, at Vivek Kundra vidste noget om de påståede ulovligheder, men den arresterede it-sikkerhedschef, Yusuf Acar, var ansat under Kundra, da han var DC's teknologidirektør.

Vivek Kundras orlov rejste spørgsmål ikke blot om hans fremtid som national CIO men også om retningen af forbundsregeringens it-strategi.

I den korte periode mellem hans udnævnelse og hans orlov havde Vivek Kundra formuleret en vision for den føderale it, der indbefattede at gøre USA's nationale offentlige instanser til it-innovatorer og udnytte ting som iPhones til at gøre forbundsregeringen mere gennemskuelig og åben for offentligheden.

Acar vendte på den anden side tilbage til retten i går for at søge om løsladelse mod kaution, da han har været fængslet siden arrestationen. Men en føderal dommer nægtede at løslade Acar med henvisning til anklagernes argumenter om, at han muligvis vil forsøge at flygte ud af landet, hvis han slippes fri.

Den anden person, der er arresteret i sagen, er Sushil Bansal, som er CEO for Advanced Integrated Technologies, som er et outsourcing- og it-tjenestefirma med base i Washington, D.C. Bansal blev løsladt mod kaution i sidste uge på den betingelse, at han blev i D.C.-området.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere