Artikel top billede

(Foto: Ron Wurzer)

Ballmer lover hurtigere udvikling af Windows Mobile

Ifølge Steve Ballmer vil Windows Mobile snart være klar til at konkurrere med de populære telefoner fra Apple og Research In Motion.

Computerworld News Service: Microsoft, som for nylig fastslog, at der vil komme en opdatering til Windows Mobiles software senere i år, er blevet kritiseret bredt for sin manglende indsats i forhold til de forbedringer af Windows Mobile, som måske vil gøre den i stand til at konkurrere med iPhone og andre af de nye touch-screen-telefoner.

"Der er forskellige ting, vi kan gøre for at accelerere udviklingen," fortæller Steve Ballmer og tilføjer, at Microsoft har sammensat et dygtigt hold, der skal stå for den videre udvikling.

I onsdags holdt Microsoft sit årlige møde for it-arbejdere i den offentlige sektor og uddannelsessektoren ('the CIO Summit'), og her måtte Steve Ballmer svare på mange forskelligartede spørgsmål. Hans kommentarer i forhold til Windows Mobile kom for eksempel i forbindelse med et spørgsmål, der blev stillet af en it-administrator hos NASA.

Han ville gerne have Steve Ballmer til at forholde sig til, hvordan man skal håndtere situationer, hvor medarbejdere gerne vil have lov til at tage for eksempel en iPhone eller en Android G1 med på arbejde. Disse telefoner har det problem, at de ikke lever op til en del virksomheders sikkerhedskrav, men selv om Windows Mobile godt kan bestå kravene, så gider de ansatte den simpelthen ikke, fortalte NASA-administratoren.

Simpel og fleksibel

Steve Ballmer forklarede, at en af de udfordringer, Microsoft står over for, er, at Windows Mobile er lavet til at kunne køre på flere forskellige telefoner.

"Helt generelt vil jeg argumentere for, at det er en fordel at have en enhed, der kan det, for det vil også komme flest mennesker til gode," sagde Steve Ballmer, men han påpegede samtidig, at det naturligvis er en udfordring at lave en applikation, der på én gang er simpel og fleksibel.

Han fortalte desuden, at Microsoft samarbejder med mobilindustrien om at definere forskellige standarder, og at det gerne skulle hjælpe Windows Mobile med at opnå den højest mulige kompatibilitet i forhold til forskellige telefoner.

Balmer: En Catch 22

Da en af gæsterne til mødet fortalte, at han havde været nødt til at hyre en konsulent til at finde ud af de præcise, juridiske vilkår i brugsaftalen, lovede Steve Ballmer desuden, at Microsoft nok skal arbejde hårdt på også at gøre den del mere simpel.

Spørgsmålet gjorde ham dog tydeligvis utilpas, og han tilføjede da også, at den slags ikke er nemt.

"Det er en Catch 22. Når vi skal gøre tingene mere simple, så betyder det som regel, at vi også må fjerne muligheder. Og for hver mulighed, vi fjerner, så ved vi, at der er nogle kunder, der bliver sure," sagde topchefen.

Steve Ballmer benyttede samtidig muligheden for igen at forsikre om, at Microsoft, på trods af det store, økonomiske pres, der er for tiden, stadig vil bibeholde det nuværende forsknings- og udviklingsniveau. Ligesom resten af it-industrien i øvrigt, tilføjede han.

Og selv om der nok er kommet mindre venture-kapital, så betyder det bare, at der vil være færre konkurrenter, der indleder sig på at udvikle de samme teknologier på samme tid. Men teknologierne skal nok komme på markedet alligevel, forudså han.

Sønnike repræsenterer målgruppen

Steve Ballmer fortalte desuden, at det ser lyst ud for Windows 7, den nyeste version at Microsofts operativsystem. Den har nemlig netop nået en vigtig milepæl.

Steve Ballmers 14-årige søn downloadede den for nyligt til sin mors hjemmecomputer, som hun er meget øm omkring, "og hun har stadig ikke brokket sig," sagde han. Derudover havde sønnen også lagt den ned på sin skolecomputer, og det selv om hans skole - som i øvrigt er den samme skole, som Microsofts grundlægger Bill Gates gik på - endnu ikke understøtter Windows 7.

"De 14-årige er en vigtig del af vores målgruppe, så nu er den test i orden," fastslog Steve Ballmer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere