Artikel top billede

Administrerende direktør for VMware, Paul Maritz.

VMware barsler med software-mainframe

Reportage: På VMworld i Cannes løfter VMware for første gang sløret for navnet på sit kommende styresystem til datacentret, som hænger nøje sammen med selskabets cloud-strategi.

Reportage: Forårssolen har allerede banet sig vej til middelhavsbyen Cannes, hvor vitualiseringskæmpen VMware i denne uge har trommet 4.700 virtualiseringsfolk sammen til selskabets store europæiske charmeoffensiv - VMworld Europe 2009.

Til tonerne af Coldplays Viva La Vida med ordene "I used to rule the world" går selskabets nyudnævnte europæiske direktør Maurizio Carli på scenen.

Han bliver mødt af spredte klapsalver fra det morgentrætte publikum i den legendariske Palais de Festivals-bygning, hvor der traditionen tro bliver kæmpet om guldpalmer og plads på den røde filmløber til maj.

I det sydfranske forår konstaterer den tidligere europæiske Google-chef, at VMware stadig styrer den konstant voksende virtualiseringsverden, hvor konkurrenterne indgår alliancer og udvikler nicheteknologier for at bide sig fast i haserne på det godt ti år gamle virtualiseringsselskab.

Med endnu et kanonregnskab i ryggen, hvor omsætningen rundede 10,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 42 procent, har han noget at have selvtilliden i.

Den hurtigtalende italiener overlader derefter scenepladsen i Auditorium Louis Lumiere til endnu en VMworld Europe-debutant, administrerende direktør Paul Maritz.

VMware-direktøren havde sammen med sin CTO Steve Herrod VMworld-scenedebut i Las Vegas i september 2008, hvor makkerparret afløste ægteparret og VMware-stifterne Diane Greene og Mendel Rosenblum, efter en tid med nedjusterede forventninger til VMware på grund af en begyndende recession på verdensplan og udskiftning på flere, tunge topposter hos VMware.

Det virtuelle styresystem

Paul Maritz starter sin præsentation som et andet Kinder-æg med at løfte sløret for tre nyheder, der skal holde VMware på toppen af virtualiseringsverdenen, selvom alle tre projekter bygger på tidligere annonceret produktlanceringer og -strategier.

Først og fremmest vil selskabet videreudvikle sit VDC-operativsystem til datacentret til det, som Paul Maritz kalder en software-mainframe.

"Vi vil skabe en stor, enkeltstående computer til datacentret. Med andre ord bygger vi en mainframe, hvilket giver folk tårer i øjnene af forskellige årsager," joker den ellers meget jordnære Paul Maritz.

Enkelte trækker på smilebåndet.

Ideen med software-mainframen, der går under navnet vSphere, er at samle og automatisere alle led i datacentret som hardware, software, storage og netværk i det, som Paul Maritz kalder en black box.

VMware vil bestemme i skyen

"Der skal ikke være nogen hindringer for, at du kan virtualisere dit datacenter 100 procent. Virtualisering er den eneste måde at opnå en effektiv, kontrolleret og fleksibel infrastruktur, og det gælder ikke kun for VMware-kunder," lyder det fra Paul Maritz.

Ikke en ny Microsoft

"Nu handler det ikke længere kun om en hypervisor, der kører på en server. Virtualisering drejer sig om et styresystem til datacentret," siger Paul Maritz på et efterfølgende pressemøde.

På mødet fortæller han også, at han som VMware-boss har kastet flere folk i gang med at arbejde med vSphere, end han havde til at arbejde på de første Windows-styresystemer i Microsoft-tiden.

Han vil dog ikke vedkende sig, at VMware forsøger at blive datacentrets Microsoft.

"Vi arbejder med vSphere, fordi det er den eneste vej frem for virtualisering. Jeg behøver ikke at bevise, at jeg kan lave styresystemer," fastslår han.

De virtuelle skyer

For at skabe infrastrukturen til det fuldstændigt virtualiserede datacenter introducerer VMware sit vCloud-projekt, hvor kunderne skal kunne flytte data og applikationer fra datacentrets interne skyer til eksterne skyer og tilbage igen, hvis man ønsker det.

"VMware vil være med at udarbejde en standard til udveksling af data mellem skyer," forklarer Paul Maritz og referer til Eagles-sangen Hotel California, hvor man kan tjekke ud til alle tider, men aldrig kan forlade stedet.

"Man skal ikke være bundet til en cloud-leverandør, kunderne skal kunne flytte data frit rundt mellem forskellige clouds uden at være bundet til én bestemt leverandør," understreger Paul Maritz, der frygter, at den fremtidige cloud-forretning kan blive delt mellem ganske få it-selskaber.

Kapløb mod Citrix

Udover videreudviklingen af sit datacenter-operativsystem samt arbejdet med uafhængigt sammenkoblede interne og eksterne skyer, disker VMware også op med et nyt desktop-samarbejde med Intel.

Samarbejdet mellem de to it-selskaber går på at installere en klient-hypervisor på slutbrugerens computer via Intels vPro-teknologi, så data i form af især video- og flashfiler kører mere gnidningsfrit over et WAN.

Samtidigt er formålet naturligvis at indhente Citrix, som flere analytikere peger på har taget førertrøjen på de virtuelle desktoppe.

Intel har udover VMware også et hypervisor-samarbejde med Citrix.

Direkte adspurgt ønsker Intel-vicepræsident Gregory Bryant ikke at kommentere på, hvilket selskabs teknologi, han mener, er mest fremskreden.

"Jeg vil bare sige, at en hypervisor ikke kan gøre det alene. Du skal jo også have en bagvedliggende infrastruktur til eksempelvis at flytte images rundt med," siger han diplomatisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere