Rådet for Større IT-Sikkerhed kritiserer Danmarks regering, som nu i årevis har diskuteret it-beredskab, uden at der er taget beslutninger.
Samtidig foreslår Norge et fælles nordisk beredskab. Men den norske udmelding får ikke den danske videnskabsminister op af stolen.
I Danmark er regeringen ikke klar til at melde ud, hvordan beredskabet skal se ud.
Videnskabsminister Helge Sander (V) er endnu ikke klar med en beslutning om, hvorvidt der skal oprettes et Gov-CERT i Danmark, og han ønsker ikke at forholde sig til udformningen og et eventuelt nordisk samarbejde på området
"I regeringen arbejder vi på at finde en afklaring. Indtil den er på plads, har jeg ikke mulighed for at kommentere yderligere," siger Helge Sander i en mail til Computerworld.
Ministeren understreger dog, at han tager spørgsmålet alvorligt.
"Borgernes informationssikkerhed ligger mig meget på sinde, og det er vigtigt, at vi alle arbejder sammen for at skabe en sikkerhedskultur, hvor man med en naturlig kritisk sans kan færdes trygt på nettet," lyder det fra ministeren, som tilføjer, at arbejdet på ingen måde har ligget stille, selvom behovet har været diskuteret i flere år.
"Vi har konstant arbejdet for at finde en løsning, som kan øge sikkerheden på nettet og skabe mere tryghed. Der er blevet lavet et grundigt udvalgsarbejde, som har analyseret behovet for en it-varslingstjeneste og forskellige muligheder for udformningen. Det er nemlig vigtigt for regeringen at vælge den helt rigtige model," siger Helge Sander.
Han forklarer, at spørgsmålet om at oprette et Gov-CERT også bliver påvirket af andre nye tiltag.
"I det sidste halve år har omorganiseringen af statens fremtidige it-ydelser fyldt meget. En eventuel Gov-CERT er indgået i de overvejelser," siger Helge Sander.
Ikke ubeskyttet
Videnskabsministeren understreger overfor Computerworld, at der allerede findes et it-beredskab i Danmark.
Han forklarer, at Danmark i dag blandt andet har DK-CERT, som overvåger it-sikkerheden på forskningsområdet, og på Forsvarsministeriets område er der taget beslutning om at etablere en varslingstjeneste for det militære område.
Helge Sander pointerer også, at ansvaret for selve sikkerheden ligger ved de enkelte offentlige myndigheder, og at en varslingstjeneste ikke vil ændre ved den ansvarsfordeling.
"En varslingstjeneste vil altså ikke kunne forhindre et angreb - kun advare om det," lyder det fra Helge Sander.
Samtidig står Videnskabsministeriet ifølge ministeren bag, at der i dag er en obligatorisk standard for informationssikkerhed i staten, DS 484.