Regnskabet for HP oplever en spinkel fremgang for første kvartal 2009. Det er den samlede omsætning, der er steget til knap 169 milliarder kroner. En fremgang på omkring en procent i forhold til samme periode sidste år.
Profitten faldt dog fra 12,3 milliarder kroner til 11,1 milliarder kroner.
Det er dog især EDS (Electronic Data Systems), der er et HP-ejet firma, der trækker selskabet frem. Omsætningen for HP's 'Services Group' steg med 116 procent.
"Servicegruppen står for cirka en tredjedel af hele firmaets profit," siger økonomidirektør Cathie Lesjak til IDG News Service.
Planen for at integrere EDS i HP-gruppen går hurtigere end planlagt, og man har allerede skåret 9.000 stillinger væk ud af de planlagte 25.000.
Selvom man ikke forventer, at krisen vil vende, så mener administrerende direktør Mark Hurd, at dette ikke nødvendigvis er en dårlig ting.
"I mange tilfælde bevæger service-markedet sig modsat den generelle tendens på markedet. Det er fordi firmaer, der kæmper for at holde sig i live, ofte er nødt til at bruge service-markedet for at begrænse udgifterne på kort sigt," siger Mark Hurd til IDG News Service.
Hos konkurrenten Satyam har man haft problemer med en tidligere stifter og andre topansatte, der talte deres salg op. Dette har hvert fald ikke svækket HP's position på markedet.
Besparelser på print
Men det er ikke alt, der er positivt for HP. Salget af computere og printere er faldet, og man har oplevet et fald på salget af printere med 33 procent.
"Når man ikke har et job, så printer man heller ikke så meget," fortæller Mark Hurd.
Men det kan være, at nuværende HP-ansatte skal til at printe nogle jobansøgninger, hvis det står til HP's ledelse.
"Firmaet har yderligere ideer til, hvordan man kan spare på udgifterne," fortæller Cathie Lesjak.
"Man skal reducere udgifter til rejser og udgifter til løn og personalegoder."