Artikel top billede

Microsoft udlover kæmpedusør for Downadup-orm

Microsoft udlover en klækkelig dusør for oplysninger, der kan føre til anholdelsen af folkene bag Downadup-ormen.

Computerworld News Service: Microsoft forsøger at lægge pres på de it-kriminelle, der står bag den værste internet-orm i flere år, Conficker/Downadup, der også har ramt Danmark.

Selskabet stiller 250.000 dollar - det svarer til knap halvanden million kroner - for oplysninger, der kan føre anholdelse og dom over folkene bag ormen.

Samtidig arbejder Microsoft sammen med forskellige sikkerheds-selskaber, domæne-registratorer samt internettets styrende organ, ICANN i bestræbelserne på at lokalisere og lukke de servere, der er blevet anvendt til at udsende Conficker-angrebene.

"Den bedste måde at bekæmpe potentielle botnets som Conficker/Downadup er ved at få sikkerheds- og domæne-organisationer til at samarbejde," lyder det fra Greg Rattray, der er sikkerhedsrådgiver for ICANN.

Kritisk sikkerhedshul

Conficker, der også er kendt som Downadup-ormen, udnytter et kritisk sikkerhedshul i Microsofts styresystem, Windows.

Siden slutningen af december har ormen hærget og har udviklet sig til at blive en af de mest alvorlige computer-trusler i flere år. Mere end 10 millioner computere og computer-systemer er blevet inficeret verden over - inklusive britiske og franske militær-systemer.

Det kan imidlertid vise sig svært at nå frem til en anholdelse, hvis Confickers bagmænd opholder sig i områder, der er kendt for en blød tilgang til cyber-kriminalitet. Det gælder lande som Rusland, Ukraine, Rumænien og lignende.

På den anden side kan det sagtens vise sig, at dusøren på knap halvanden million kroner kan være tilstrækkeligt incitament for andre hackere til at udpege bagmændene.

Typisk modtager hackere omkring 10.000 dollar - knap 60.000 kroner - af organiserede grupper for at skrive og udforme et cyber-angreb mod en større mængde computere.

Microsoft har tidligere udlovet dusør i lignende tilfælde. Således betalte selskabet i 2005 en kvart million dollar til to personer, der udpegede bagmanden bag Sasser-ormen, Sven Jaschan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering