Artikel top billede

Gartner: Sådan kan du spare på it

Ifølge analysefirmaet Gartner findes der fire hovedområder inden for it, hvor man vil kunne spare på omkostningerne. Men ny rapport kommer også med advarsler.

Computerworld News Service: Gartner har analyseret sig frem til fire hovedområder, hvor man vil kunne spare. Men samtidig advarer Gartner i sin nye rapport 'The four levels of cost optimisation' imod at spare på en måde, hvor man glemmer, at det vigtigste trods alt stadig er at bibeholde en effektiv og velkørt it-afdeling i virksomheden.

"Lige meget om baggrunden er en effektiviseringsplan, et modsvar til konkurrenterne, en magtfuld kundes forventninger eller behovet for at handle under en finanskrise, så kan det ske, at et pludseligt genskabt fokus på udgifterne til it giver anledning til dårligt gennemtænkte ledelses-initiativer," fortæller Gartners vice president, Barbara Gomolski.

Hun pointerer, at besparelser altid skal gennemføres i forhold til en velgennemtænkt plan for fremtiden.

Gartner skriver, at selv om det selvfølgelig er muligt for virksomheder at gennemføre effektiviseringer i forhold til it-anskaffelser og driften i det hele taget, så er det vigtigt, at it-afdelingen arbejder tæt sammen med resten af virksomheden så man kan få den bedst mulige effekt i forhold til besparelser, innovation og restrukturering.

I forhold til it-anskaffelserne, så må leverandørerne indse, at en konsekvens af et gammelt samarbejde må være, at de også må ofre sig. Det kan ikke være kundernes ansvar alene at skulle tage konsekvenserne af et strammere budget, skriver Gartner som første punkt i rapporten. Firmaerne må derfor tale med leverandørerne om at nedsætte udgifterne.

Tænk på fremtiden

For det andet siger rapporten, at det er vigtigt, at man er omhyggelig i sin tilgang til besparelserne på driftsomkostningerne, for ellers er der risiko for, at de ikke viser sig effektive.

Udgifterne til it udgør i gennemsnit tre procent af et firmas omsætning, og heraf udgør driftsudgifterne hele 80 procent. Derfor er det vigtigt, at it-cheferne nøje planlægger eventuelle besparelser sammen med andre chefer i virksomheden. Kun sådan vil de kunne medvirke konstruktivt til de overordnede besparelser, som firmaet skal gennemføre.

Sidst, men ikke mindst, så må it-cheferne huske på, hvor vigtigt det er, at de til stadighed arbejder på at optimere processer og virksomhedsstruktur, sådan at de er forberedte på at muliggøre væksten, når økonomien engang vender igen, skriver Gartner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere