Artikel top billede

Spar en formue på at slukke computerne

En virksomhed, der for alvor gør noget ved overforbruget, vil kunne spare 250.000 kroner om året, sammenlignet med en tilsvarende virksomhed, der bare lader stå til.

Computerworld News Service: Det har længe været kendt, at man kan spare mange penge ved at rette opmærksomheden mod det energiforbrug, som et firmas computere er ansvarlige for.

Men nu har analysefirmaet Gartner sat tal på de sandsynlige besparelser, som virksomheder kan forvente, hvis de begynder at beskæftige sig seriøst med it-energiforbruget: Cirka 250.000 kroner om året.

Gartner fortæller, at det årlige energiforbrug for en virksomhed med 2.500 pc'er, vil kunne nedsættes med 43 procent, hvis de rette initiativer bliver taget i forhold til besparelser.

Økonomisk betyder dette, at en organisation, der aktivt bekæmper overforbruget, vil kunne spare 250.000 kroner om året, sammenlignet med en tilsvarende virksomhed, der bare lader stå til.

Yderligere 38.000 kroner kan spares per år, bare ved sørge for at slukke maskinerne og hive dem ud af stikket (selv når en pc er slukket, bruger den stadig en smule strøm, når den er sat i stikket).

Opdateringer i arbejdstiden

Men Gartner advarer dog om, at dette kan indvirke negativt på medarbejdernes produktivitet, idet man så bliver nødt til at udføre opdateringer i normal arbejdstid, hvilket i realiteten kan være noget upraktisk.

"Meget af den opmærksomhed, der har været på energiforbrug, har været rettet imod datacentret, men også pc'ernes eget forbrug kan være betydeligt - specielt set i forhold til de stadigt stigende energipriser," forklarer Federica Troni, som er chefanalytiker hos Gartner.

"It-organisationerne burde indse, at de største besparelser vil komme, hvis man begynder at indføre styringsværktøjer i forhold til strømbesparelser, ligesom de bør arbejde på at indføre politikker, der kan understøtte dette."

Gartner har endda udarbejdet en model - faktisk et regneark - der kan udregne hvor stor en effekt forskellige tiltag vil have på en organisations samlede PC-strømforbrug. Denne model er dog kun blevet gjort tilgængelig for Gartners egne kunder. Modellen arbejder på grundlag af forskellige antagelser.

Sådan har de regnet

Antagelserne er som følger: Der er 2.500 medarbejdere i organisationen; hver medarbejder har én computer, de ansatte arbejder otte timer om dagen (og 230 dage om året) og de bruger deres pc 70 procent af den tid, de er på arbejde. Modellen forudsætter desuden, at en kilowatttime koster lige omkring seks øre.

Med udgangspunkt i disse forudsætninger kan Gartners model udregne strømforbruget for stationære og bærbare computere og skærme både i løbet af selve arbejdsdagen og når virksomheden har lukket.

Modellen tager desuden udgangspunkt i tre forskellige mulige scenarier - den (i forhold til strømforbrug) velorganiserede virksomhed, den uorganiserede virksomhed og den virksomhed, som går hele vejen og hiver stikkene ud, når medarbejderne går hjem efter endt arbejdsdag.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere