Artikel top billede

Google kan fortælle dig, om du har lyset tændt

Google er i gang med at teste software, der giver borgere detaljerede oplysninger om, hvor meget strøm de bruger, hvilket kan hjælpe til at reducere en husstands strømforbrug med op til 15 procent.

Computerworld News Service:
Google PowerMeter er integreret i virksomhedens iGoogle-platform, hvor brugere opretter en tilpasset side med webbaserede letvægtsapplikationer. PowerMeter er designet til at give en detaljeret oversigt over strømforbrugende apparater.

Selvom det indtil videre blot er en prototype, vil brugere til sin tid have mulighed for at vælge at bruge applikationen. Ingen personlige oplysninger vil blive delt mellem Google og el-leverandøren, forsikrer virksomheden.

Dataene om elforbrug vil blive sikkert opbevaret, og brugere vil have fuld kontrol til at kunne stoppe deres el-leverandør i at sende flere data til PowerMeter, forklarer Google.

De fleste har ikke noget særlig klart billede af deres elforbrug ifølge Ed Lu fra Googles hold af ingeniører.

Googles PowerMeter læser data fra de såkaldte 'intelligente elmålere' og andre el-styringsapparater. Der er omkring 40 millioner intelligente elmålere i brug verden over - et tal, der forventes at stige til 100 millioner i løbet af de næste få år, oplyser Ed Lu.

Den amerikanske præsident Barack Obamas økonomiske redningsplan indebærer investering i installation af 40 millioner nye intelligente elmålere i amerikanske hjem.

Viser forbrug i graf

Google læser dataene fra en husstands intelligente elmåler og viser dem i en graf. Applikationen kan vise dagens elforbrug sammenlignet med dagen før, og grafen kan udvides til at vise det historiske forløb af et elforbrugs udsving, forklarer Google.

Google har også planer om at frigive API'er (applikations-programmerings-brugergrænseflader) til PowerMeter, der vil gøre det muligt for tredjepartssoftwareudviklere at udvikle yderligere applikationer.

Google arbejder målrettet for aftaler med elforsyningsværker, om hvordan dataene fra intelligente elmålere skal standardiseres. I et åbent brev fra i mandags sendt til Californiens Public Utility Commission skriver Google, at "dataene fra den intelligente elmåler bør være tilgængelige for forbrugeren i realtid og i et ikke-proprietært format."

Californien er langt fremme med sine planer om en infrastruktur til intelligent el-måling (advanced metering infrastructure, AMI), som indebærer nye elmålere, der viser data i realtid samt prisoplysninger.

Indtil videre lader Google sine egne ansatte teste PowerMeter. Herfra har ansatte i virksomheden fået mindst to åbenbaringer om den strøm, der bruges til at lave toast, og om hvor ineffektive 20 år gamle køleskabe egentlig er.

"En morgen lagde jeg mærke til, at mit elforbrug var højere end normalt," skriver Kirsten, som er program manager hos Google, og som ikke oplyser sit efternavn. "Da jeg gik ud i køkkenet, så jeg, at knappen på min toaster sad fast, og den havde været tændt hele natten."

"Der var allerede ild i den, og dens engang så hvide ydre var nu helt brun. Hvis jeg ikke havde set mit elforbrug og vist, hvad jeg skulle kigge efter, kunne min lejlighed være blevet toast," skriver hun.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere