Tilbage til artiklen: Kommuner ser stort på open source-besparelser.
Karl-Erik Andersen, it- og kontorchef for Børne- og ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune:
"I øjeblikket er der mig bekendt ingen folkeskoler, der bruger OpenOffice eller andre open source-programmer. En række skoler har allerede gjort forsøg med OpenOffice og andre open source-programmer, men det har mødt modstand hos forældre."
Jens Kjellerup, it-chef for Børn og Unge-afdelingen i Århus Kommune:
"Her i Århus er brugen af open source-programmer på folkeskolerne tæt på nul. Jeg har været med til at indføre OpenOffice i Psykiatrien i Århus, og der oplevede vi efterfølgende endda en lille effektivitetsfremgang. Den psykologiske barriere hos brugerne er oftest den største hindring for at indføre open source-programmer"
Alan Sørensen, leder af Pædagogisk Mediecenter, Odense Kommune:
"Vi har gjort os en række forsøg med OpenOffice rundt omkring på vores skoler, men mange af de skoler der i starten forsøgte sig med OpenOffice, er nu gået tilbage til Microsofts kontorpakke. Der har simpelthen været for mange kompatibilitetsproblemer med OpenOffice."
Lars Galtung, it-koordinator med ansvar for folkeskolerne i Esbjerg:
"I Esbjerg Kommune er valget faldet på Microsoft Office. Når vi ikke bruger open source-programmer, skyldes det blandt andet en frygt for, at det vil give for store kompatibilitetsproblemer. Min erfaring fra tidligere er, at lærerne og eleverne uden problemer vænner sig til OpenOffice. "
Erik Mouritsen, it-chef for Skole- og Kulturforvaltningen, Aalborg Kommune:
"I dag bruger vi Microsoft over næsten hele linjen. I fremtiden forventer jeg, at vi i større omfang begynder at erstatte Microsoft Office med OpenOffice. Jeg forventer, at open source-programmer bliver en del af den fremtidige strategi. "
Tilbage til artiklen: Kommuner ser stort på open source-besparelser.