Artikel top billede

Nu skal det være slut med sociale netværks-siloer

Det stigende antal sociale netværk kræver et større fokus på interoperabiliteten mellem netværkene, konkluderer World Wide Web Consortium.

Der er MySpace, Facebook og LinkedIN. Og der er Live Spaces, Plaxo, Friendster, Flickr, Twitter og et hav af andre mere eller mindre kendte sociale netværktjenester.

Der kommer kun flere, og eftersom de sociale netværk er noget asociale, når det kommer til at samarbejdet, er der behov for et 'fælles sprog'.

Derfor konkluderer World Wide Web Consortium (W3C) i en ny rapport, at det stigende antal sociale netværk på internettet kræver fokus på standarder på området.

"Med udgangspunkt med det voksende antal og modenheden inden for formater og protokoller til data-interoperabilitet, er der en betydelig mulighed for sociale netværk for at reducere den skadelige effekt, arkitektur-siloer har, ved at åbne deres lukkede communities til gavn for brugerne," lyder en af konklusionerne i rapporten.

Problemstillingen er ikke ny. Blandt andet findes samme udfordring med det voksende antal chatklienter, og inden for sociale netværk har Google i det seneste år med OpenSocial forsøgt at bygge bro mellem de forskellige netværk.

Forretningsmuligheder kvales

Hvis man skal have de fulde udbytte af de sociale netværks stigende popularitet, mener W3C dog, at der skal mere fokus på interoperabiliteten.

"Mange fremtidige forretningsmuligheder bliver (eller vil snart blive) kvalt på grund af manglen på konventioner og/eller bredt accepterede protokoller til udveksling af værdier og services mellem communities," lyder en konklusion i rapporten.

Den foreløbige løsning er, at en arbejdsgruppe hos W3C vil se nærmere på de interoperabilitets-teknologier, der findes allerede i dag - for at vise, hvor disse teknologier kan bruges sammen, støttet af en særlig open source arkitektur.

Dertil kommer en række andre tiltag.

"De relevante W3C-grupper vil blive informeret om behovet for specifikke tiltag inden for tilgængelighed og mobilitet," lyder det i rapporten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere