Fåmælt. Sådan beskriver man mest rammende direktør Niels Kristensen fra RAH, Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning, når talen falder på MidtVest Bredbånd.
RAH trådte ud af ejerkredsen bag MidtVest Bredbånd, da der pludselig skulle flere penge på bordet i december. Og selv om det kun er to måneder siden, så er meldingen klar.
"Det er historie for os," lyder det kontant fra Niels Kristensen.
Ingen interesse
Historiebøgerne er dog endnu ikke skrevet, for MidtVest Bredbånd fik for to uger siden opretholdt virksomhedens betalingsstandsning til april. En betalingsstandsning, som kom kort tid efter, at RAH besluttede, at der var brugt nok penge på fiberinvesteringen og som dermed har åbnet spørgsmålet om, hvorvidt de danske fibermilliarder er spildt. Det kan du læse mere om her.
RAH trådte ifølge direktøren ud, fordi der simpelthen ikke var interesse for at få bredbånd i elselskabets område.
"Jeg er skuffet over, at der ikke var mere interesse," lyder det fra Niels Kristensen, som fortæller, at der, da RAH gik ind i projektet, ellers var mange, som viste interesse. Men den interesse har åbenbart ikke ført til nok kunder.
"Vi kunne ikke samle så mange mennesker, at det var rentabelt at lægge ud. De, der var interesseret, var ude i landsbyområderne og i det frie land, hvor det ikke kunne bære, hvis vi ikke havde nogle større enheder," siger Niels Kristensen.
Selv om han er skuffet over, at det ikke er lykkedes RAH at få nok kunder til fibernettet, så er han faktisk stadig tilhænger af fiberudrulning, han mener blot, at det skal ske på et forretningsmæssigt bedre grundlag end MidtVest Bredbånd har formået.
Der er lagt fiber i jorden i RAH's område, og den fiber ejer MidtVest Bredbånd nu.
De økonomiske tab i forbindelse med RAHs fire år i MidtVest Bredbånd er ifølge direktøren ikke gjort op.
Men Niels Kristensen regner med en nedskrivning i dette års regnskab på omkring 40 millioner kroner.
Det kommer efter en nedskrivning på 17 millioner kroner sidste år.
Når den endelige regning er gjort op, lander regningen for RAH altså indtil videre på omkring 57 millioner kroner.
Bredbåndseventyret var med til at trække regnskabet i det vestjyske elselskab i minus sidste år, og det er formentlig også derfor, at tålmodigheden slap op i Ringkøbing.