Artikel top billede

"Vi har valgt de 5.000 kroner fordi det vel ligger et sted imellem værdien af en mobil og det hele: pc, ADSL, printer og så videre," siger Carsten Koch. Foto: Michael Bothager/Scanpix

Skatteformand: Multimedieskat skal rydde op

Sammenblanding af skattefrie ordninger, fryns og it-udstyr skal være historie, hvis det er op til formanden for regeringens skattekommission, Carsten Koch.

Multimedieskatten skal gøre skattesystemet simplere. Og hvis nogen er utilfredse, er det bare ærgerligt, lyder beskeden fra skattekommissionens formand, den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch.

Hvis man har arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, pc eller bredbånd, så vil man skulle betale skat af 5.000 kroner. Lige meget om man kun har en arbejdsgiverbetalt mobil. Eller måske alle tre ting.

Sådan lyder et af oplæggene til den sanering af særregler og fradrag, som regeringens skattekommission lægger op til.

"Vi har valgt de 5.000 kroner fordi det vel ligger et sted imellem værdien af en mobil og det hele: pc, ADSL, printer og så videre," siger Carsten Koch.

Skattekommissionens samlede forslag til omlægning af skattesystemet lægger op til, at der skal luges ud i særregler og fradragsukrudt.

Når det gælder it- og telefonordninger for medarbejdere, er reglerne delt op.

"Efter gældende regler beskattes fri telefon med en årlig standardsats på 3.000 kroner. Anden datakommunikation, som for eksempel ADSL er skattefri, hvis der er adgang til arbejdsstedets netværk. Ligeledes er arbejdsgiverbetalt pc med tilbehør i privatboligen skattefri," lyder beskrivelsen fra kommissionen

Carsten Koch forklarer, at han gerne ser et langt simplere system, hvor alle former for aflønning beskattes ens.

"Og hvis en lønmodtager synes, det er urimeligt, skal han tage det op med sin arbejdsgiver og så få kompensationen i form af mere i løn," siger Carsten Koch, som mener, at systemet er blevet udnyttet.

"Det er en uting, sådan som det er blevet i dag, hvor de to parter, arbejdsgiver og lønmodtager, finder frem til en pakke, som er karakteriseret ved, at det er tredjemand, der betaler. Nemlig alle os andre," siger han.

Lettere administration

Beløbsstørrelsen er, som Carsten Koch forklarer, fundet ud fra en gennemsnitsbetragtning af, hvad priserne er for den mindste ordning med mobiltelefon alene og op til den fulde pakke med bredbånd, mobil og pc.

Carsten Koch fortæller, at det faste beløb også skyldes et ønske om et mere simpelt system.

"Det er blevet en 'enhedsskat', fordi rigtig, rigtig mange ressourcer i dag er bundet op i administration af disse ordninger," siger den tidligere skatteminister, som mener, at modellen er både enkel og gennemskuelig.

Og han påpeger, at medarbejderne i stedet for at få goder, der gør, de skal betale multimedieskatten, kan bede om mere i løn og selv købe de services, som de ønsker.

"Hvis man kan få det billigere end skatteværdien af de 5.000 kroner, kunne man tænke sig, at man så selv anskaffede det og blev kompenseret i lønforhandlingerne," siger Carsten Koch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere