Artikel top billede

Googles privacy-chef i retsopgør i Italien

Googles globale privacy-rådgiver blevet indkaldt til at møde i retten i Milano i Italien angående anklager om ærekrænkelse og manglende kontrol over persondata.

Computerworld News Service: Det regnes for første gang, at en privacy-chef holdes ansvarlig for sin virksomheds adfærd.

Peter Fleischer og tre andre Google-chefer står over for anklager i Italien omhandlende offentliggørelsen af en video af en handicappet teenager, der bliver moppet. De risikerer op til tre års fængsel, hvis de bliver dømt.

En talskvinde fra Google kalder det, at sagen overhovedet er endt i retten, "helt galt".

Google har gentagne gange udtrykt sympati for ofret og hans familie, og det var et resultat af Googles samarbejde, at "bøllerne i videoen er blevet identificerede og straffet," fortæller hun. Men Google kan ikke holdes ansvarlig for indholdet i den pågældende video, fastslår hun.

"Det er lige som at anlægge sag mod postbude for at levere hadefulde breve," skriver talskvinden i en e-mail.

"At forsøge at holde neutrale platforme ansvarlige for indhold, der offentliggøres på dem, er et direkte angreb på et frit og åbent internet."

Talskvinden påpeger, at Google "på det kraftigste vil forsvare" sine ansatte i denne sag".

Video fjernet efter klager

International Association of Privacy Professionals (IAPP), som netop har udgivet en artikel om sagen, beskriver den som den første straffesag nogensinde ført mod en privacy-medarbejder for hans virksomheds adfærd.

Ifølge IAPP's beskrivelse af sagen handler anklagerne mod Fleischer og de andre chefer om en video, der var tilgængelig på Googles italienske website i december 2006. Videoen viste fire drenge fra et gymnasium i Turin, der hånede og moppede en 17-årig klassekammerat med Downs syndrom.

Selvom internetudbydere i Europa under EU-lovgivningen ikke er ansvarlige for tredjepartsindhold på deres websites, så kræves det dog, at de fjerner indhold, der anses for krænkende, hvis nogen klager over det.'

I denne konkrete sag modtog Google to klager over videoen, hvoraf den ene var fra Italiens indenrigsministerium, hvilket fik søgegiganten til at fjerne den tre minutter lange video knap 24 timer efter at have modtaget klagerne.

Alligevel besluttede Milanos offentlige anklager, Francesco Cajani, at Googles privacy-chefer forbrød sig mod landets straffelov, bemærker artiklen fra IAPP.

Fem politibetjente slog ring om Fleischer, da han var på vej til at holde en planlagt tale ved universitetet i Milano 23. januar, og de fulgte ham efter talen til et møde med den offentlige anklager.

Google behandles i denne sag som indholdsleverandør (internet content provider), som under italiensk lovgivning er ansvarlige for tredjepartsindhold på deres websites.

En kilde, der henvises til i artiklen fra IAPP, siger, at sagen kan tage adskillige måneder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere