Artikel top billede

It-giganter slår regnskabsrekorder midt i en krisetid

Flere store it-selskaber melder om rekordregnskaber, mens finanskrisen raser verden over. Det er en stakket frist, vurderer IDC.

Selv om administrerende direktører i hele verden taler om at spænde livremmen ind, mens finanskrisen rusker i selskaberne, og fyringerne lurer i horisonten, er flere it-firmaer stadig i massiv fremgang.

En af de europæiske software-sværvægtere, Software AG, kan notere det bedste resultat nogensinde med en fremgang på omsætningen på 16 procent til 5,37 milliarder kroner.

Driftsresultatet stiger samtidigt til 1,35 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 32 procent.

Selskabet angiver sin indtræden på det brasilianske marked samt opkøbet af WebMethods i 2007 som de største årsager til succesen.

Software AG's danske direktør, Ole Kock, peger derudover på flere andre årsager til selskabets formidable år.

"I krisetider skal man tage markedsandele via opkøb eller ved at vinde flere projekter end konkurrenterne, hvilket vi har gjort. Desuden sælger vi business intelligence-løsninger, som er vigtige arbejdsredskaber i en krisetid, samt softwaredrift, hvor vi er sikret indtægter i hele 2009," forklarer Ole Kock.

Norden styrker Citrix

Også hos applikationsleverandøren Citrix er der grund til jubel i den kolde vintertid.

For selskabet har skovlet en omsætning på ni milliarder kroner hjem, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til 2007.

Især de nordiske lande oplevede en stærk fremgang, hvor regionen kunne fremvise en stigning i omsætningen på 20 procent, hvilket er det bedste samlede resultat nogensinde.

EMC Forventer fortsat fremgang

Storage-kæmpen EMC kan også notere sig en fed fremgang. Omsætningen i 2008 lød på 84,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 12 procent i forhold til 2007.

IDC forventer vækst i it-branchen

Samtidigt kunne EMC notere sig en fremgang i fjerde kvartal, hvor virksomheden sideløbende med finanskrisens indtog på verdensscenen, for første gang nogensinde kunne juble over en omsætning over fire milliarder dollars - svarende til 22,7 milliarder kroner.

Og selskabets direktør Joe Tucci forventer, at fremgangen fortsætter ind i 2009.

"Vi er kommet ind i 2009 med en robust forretningsmodel, hvor vi kan sprede os ud over flere områder. Det vil vi bruge som afsæt til at udvide vores teknologi-føring og tage markedsandele fra konkurrenterne," fortæller han på EMC's hjemmeside.

Selskabets datterselskab VMware kunne tidligere på ugen melde om en vækst på 42 procent svarende til en årlig omsætning på 10,9 milliarder kroner.

Væksten fortsætter i 2009

Den gode Joe Tucci har rent faktisk et reelt håb at hænge sin hat på, mener analysehuset IDC, der vurderer, at væksten fortsætter i it-branchen i 2009, omend i et meget mere beskedent omfang.

"For hardware-leverandørerne ser det skidt ud, men for software-selskaber med blandt andet business intelligence og virtualisering i produktporteføljen, tyder prognoserne på, at der vil være en svag vækst i 2009," lyder det fra IDC's danske direktør Per Andersen.

Han understreger samtidigt, at it-branchens rekordregnskaber fra 2008 givetvis vil fortsætte med at flyde godt ind i 2009, fordi sidste år havde 10 rigtig gode måneder for it-selskaberne.

"Krisen satte for alvor ind i november, hvor flere selskaber begyndte at melde om faldende efterspørgsel. Derfor skal vi ikke forvente nogen regnskabsrekorder til næste år," siger Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere