Artikel top billede

USA vedtager krisepakke på 4.652 milliarder kroner

I USA har Repræsentanternes hus vedtaget en krisepakke på 4.652 milliarder kroner til blandt andet udvidelse af bredbåndsnettet, indførelse af ny it i sundhedssystemet og et nationalt 'smart grid'.

Computerworld News Service: USA's økonomiske krisepakke, der går under navnet the American Recovery and Reinvestment Act, blev vedtaget med stemmetallene 244-188. Ingen af husets 178 republikanske medlemmer stemte for.

Republikanerne har tidligere beklaget sig, idet de mener, at præsident Barack Obama og demokraterne i kongressen har gennemtrumfet planen uden en tilstrækkelig foregående debat. Men formanden for repræsentanternes hus, den demokratiske Nancy Pelosi, udtalte, at det var nødvendigt at vedtage pakken så hurtigt som muligt, så man kan komme i gang med at hjælpe den amerikanske økonomi.

"Jeg mener, at det er på høje tid, at den pakke bliver vedtaget," sagde hun.

Der var flere republikanerne, der gav udtryk for, at forslaget indebærer for mange udgifter og ikke nok skattenedsættelser. Dette forbrug vil medføre underskud, og dermed bliver den amerikanske regering nødt til at låne penge i udlandet for at finansiere alle de projekter, som forslaget taler om, mener repræsentant Dan Burton, der er en republikaner fra staten Indiana.

Forslaget er et skridt på vej imod socialisme, tilføjede Dan Burton: "De børn, der vokser op i dag, vil komme til at betale for vores gæld."

Hans alternative løsningsforslag indebærer i stedet mindre statskontrol, lavere skatter og mindre stat i det hele taget.

Næste stop Senatet

Forslaget, som nu skal igennem det amerikanske senat, inkluderer 34 milliarder kroner til en udvidelse af bredbåndsnettet over hele USA. Det amerikanske U.S. Telecommunications and Informations Administration (NTIA) skal administrere et program med 16 milliarder kroner, der skal bruges til at få bredbåndsudbydere til at udvide deres service til også at omfatte udkantsområderne i USA.

Udover dette program giver forslaget også 16 milliarder kroner til the Rural Utilities Service (RUS), som hører under det amerikanske landbrugsministerium. Disse penge skal også gå til udvidelsen af bredbåndforbindelserne, og skal videreformidles som tilskud eller lån til bredbåndsudbydere.

Pakken indeholder desuden 62 milliarder kroner, der skal bruges til at implementere det nye internet-baserede smart grid. Dette vil give amerikanerne mulighed for at se og justere deres energiforbrug på nettet. Disse penge skal blandt andet bruges til at give tilskud til elektriske apparater, der skal bruges til demonstrations-projekter der handler om det kommende smart grid-system.

Krisepakken indeholder også 114 milliarder kroner, som skal bruges til at tilskynde udbyderne af forskellige sundhedstilbud til at begynde at bruge elektroniske patientjournaler; 114 milliarder kroner til modernisering af landets skoler, deriblandt med forskelligt elektronik; og 2.272 millioner kroner til at udskifte det 30 år gamle computersystem, som bliver brugt af de sociale myndigheder.

Den demokratiske repræsentant Donna Edwards roste krisepakken for at have fokus på bredbånd og skabelsen af nye job inden for teknologi og videnskab. Tilhængere af forslaget mener, at der kan blive skabt helt op mod fire millioner nye job.

"Folk ved måske ikke helt, hvad der menes med, at pakken skal stimulere økonomien, men de ved, hvad et job er," udtalte hun og tilføjede, at hun mener, at forslaget vil skabe mange nye arbejdspladser.

Det var oprindeligt meningen, at pakken skulle indeholde 4.686 milliarder kroner, men dette beløb er senere blevet reguleret.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere