Artikel top billede

Anne Mulcahy, administrerende direktør og formand i Xerox. PR-foto

Print-gigant hårdt ramt af finanskrise

Tema: Xerox oplevede en brat opbremsning i indtjeningen i fjerde kvartal 2008. Finanskrisen får skylden.

Xerox, der herhjemme sammen med TopNordic leverer printere og multifunktions-maskiner til staten, havde i fjerde kvartal 2008 finanskrisen som en afgørende udfordring, erfarer selskabet i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Selvom selskabet i hele 2008 efter skat tjente i omegnen af 1,3 milliarder kroner (230 millioner dollars) og øgede omsætningen med to procent i forhold til 2007, var specielt fjerde kvartal en hård omgang.

Resultatet efter skat i fjerde kvartal blev blot på én million dollars, svarende til seks millioner kroner.

"I fjerde kvartal satte den fortsat svækkede økonomi og store skift i valuta-kurserne virksomheden under pres," udtaler Anne Mulcahy, administrerende direktør og formand i Xerox.

"Vi fortsætter med at prioritere pengene og produktionen for at være fleksible i dette usikre miljø. Vi tror på, at vores stærke balance og disciplinerede tilgang til omkostnings-reduktioner styrker vores evne til at kunne styre effektivt gennem disse hårde økonomiske tider," fortsætter hun.

30 procent gør indtryk

Xerox, der har over 57.000 ansatte, havde i fjerde kvartal 2007 et resultat efter skat på 382 millioner dollars, så der er dramatisk fald, når man ser på den ene million, selskabet kunne præstere i fjerde kvartal 2008.

Xerox peger selv på, at det relativt beskedne resultat skyldes, at selskabet har sat penge til side til kommende omstruktureringer og afskedigelser, der allerede er meldt ud.

Til trods for det dramatiske fald, ser Anne Mulcahy positivt på fremtiden, eftersom print-området netop er et af de udgifts-områder, hvor virksomhederne har mulighed for at opnå besparelser i hårde tider.

"Samtaler med kunder om at opnå besparelser på 30 procent på deres dokument-udgifter gør indtryk. Det er en magtfuld mærkesag i en enhver økonomi," udtaler hun på Xerox' hjemmeside.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere