Speedboost til trådløse netværk

Ny basestation fra Linksys er udstyret med Speedbooster, der gør WiFi 35 procent hurtigere. Speedbooster skal konkurrere mod Super-G produkter, der fordobler kundernes båndbredde til 108 Mbit/s.

Indhold

Linksys har været dominerende på det amerikanske marked, men standardiseringen af 54 Mbit/s trådløse netværk har ført til en eksplosion af trådløst udstyr og nye konkurrenter. Linksys' konkurrenter, som eksempelvis D-link, anvender Super-G, der ikke er en standard, til at give kunderne en højere båndbredde på 108 Mbit/s.

Linksys har hidtil holdt sig tilbage fra at levere udstyr, der ikke overholdt standarderne, men med Speedbooster har Linksys tilsyneladende fundet vej til bedre ydelse, uden at gå på kompromis med standarderne.

Kort fortalt formindsker Speedbooster det spild af kapacitet, også kaldet overhead, der kommer fra indpakningen af data på netværket. Derudover samles flere pakker, der sendes ud lige efter hinanden så en station beholder sin sendetid længere.

Det er blandt andet indpakningen, der gør, at man ikke får de 54 Mbit/s som 802.11g standarden lover, men i stedet må nøjes med en mindre effektiv båndbredde omkring 24-25 Mbit/s.

Selvom Super-G godt nok øger båndbredden, sker det på bekostning af blandt andet kompatibiliteten. Med Super-G samles flere kanaler og selvom almindeligt 802.11g udstyr får adgang, betyder blandede netværk at ydelsen falder. Super-G er også mere sårbar overfor interferens der kan få netværkets ydelse til at svinge.

Begge problemer mener Linksys at have undgået med Speedbooster, der ikke samler kanaler og som ifølge Linksys kan eksistere side om side med 802.11 b/g udstyr. Har man et blandet netværk med Speedbooster, vil 802.11g udstyr blot sende som standarden foreskriver. Speedbooster udstyr vil stadig kunne udnytte dets sendetid bedre og vil derfor kunne opnå op til 35 procent bedre båndbredde, uden at det går ud over det eksisterende udstyr.

Linksys første router med Speedboster forventes på gaden i april. Wireless G Broadband Router with Speedbooster indeholder en 4-port switch og en 802.11g basestation (access point). Sikkerhedsmæssigt er basestationen også en styrkelse med WPA, 802.1x og en indbygget firewall. Prisen bliver omkring 129 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere