Mandrake udsender ny Linux

Franske MandrakeSoft har sendt version 10 af sit Linux-styresystem på gaden. Den bygger på Linux-kernen 2.6.3 og fås også til Athlon 64.

Indhold

Det franske Linux-firma MandrakeSoft har sendt den tiende version af sit Linux-styresystem på gaden. MandrakeSoft var sidste år inde i svære økonomiske problemer, men det synes at være et overstået kapitel nu.

Den nye version, som bærer det officielle navn Mandrakelinux 10.0 Community, bygger på Linux-kernen i version 2.6.3. Styresystemet kan også fås i en version, der understøtter AMD's 64-bit Athlon 64 processor.

Grafikken håndteres af XFree86 4.3, og systembiblioteket Glibc kommer i version 2.3.3 og understøtter tråde med modulet NPTL. Mandrake 10 byder på skrivebordene KDE 3.2 og Gnome 2.4.2.

På serversiden medfølger blandt andet webserveren Apache 2.0.48, filserveren Samba 3.0.2 og databasen MySQL 4.0.18. Af skrivebordsprogrammer kommer Mandrake 10 med kontorpakkerne OpenOffice.org 1.1 og KOffice 1.3, billedbehandlingsprogrammet Gimp 1.2.5 og browseren Mozilla 1.6.

Installationsprocessen i Mandrake 10 kan nu også krympe partitioner med Windows-filsystemet NTFS i tilgift til det ældre Windows-filsystem FAT32. Styresystemet kan benytte filsystemerne EXT3, ReiserFS, XFS og krypterede filsystemer.

Mandrakes look & feel hedder Mandrakegalaxy II, og den får KDE og Gnome til at se ens ud.

Værktøjerne Software Manager og MandrakeUpdate har fået en overhaling, og sikkerhedsopdateringer kan installeres automatisk.

Mandrakes skrivebord er blevet mere brugervenligt. Når programmer installeres, dukker programmets ikon automatisk op i skrivebordsmenuerne. Når et program fjernes, forsvinder ikonet også. Det samme gælder også for hardware. Hvis en USB-scanner tilsluttes computeren, dukker der et ikon op på skrivebordet som repræsenterer scanneren.

Mandrakelinux 10.0 Community kan downloades fra nettet, men MandrakeSoft beder om, at man tilmelder sig Mandrakeclub, som for en lille sum penge giver en række fordele.

Mandrakes FTP-servere er i øjeblikket så overbelastede, at firmaet beder brugerne om at downloade Mandrakelinux via fildelingssystemet BitTorrent i stedet.

En læser har gjort PC World opmærksom på, at de danske FTP-servere Klid og Chello ligger inde med Mandrakelinux, og disse servere skulle ikke være overbelastede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere