Artikel top billede

Lad os være mænd, ikke mus

Klumme: Nørgaards Første KriseLov, GnaverLov, PotensLov og ImpotensLov - herunder fakturering på over syv millioner kroner med teksten: "Diverse konsulenttimer".

Den sidste krise ramte os ved 01/02-årsskiftet efter episoden med flyene og højhusene i New York.

Jeg kan huske, hvor latterligt jeg fandt forudsigelsen fra Gartner Group dengang om, at det ville blive bedre i tredje kvartal 2004. Ha!

I tredje kvartal 2004 begyndte opsvinget. Fandens også.
Jeg har derfor lavet min egen teori:

Nørgaards Første KriseLov: Vi har syv-års cykler. To år er tynde, fem fede.

Den passer på denne ene observation og spredte bemærkninger hørt ved cocktail-selskaber. Den vil jeg nu projicere ud i fremtiden. Man ser jo frem ved at kigge over skulderen.

Så alt bliver godt i tredje kvartal 2010. Man lægger bare syv år til tredje kvartal 2004.

Vi var ikke glade, men måske bare lidt mindre utilfredse i de fede tider og deltog alle i pyramidespil på tre planer. Pyramidespil er baseret på:

Nørgaards Første PotensLov: Alt Stiger.
Når Nørgaards Første ImpotensLov (Alt Falder) træder i kraft, går det galt.

Første Pyramideplan: Personlige pyramidespil finansieret af fast ejendoms friværdi:

Poker på nettet og pjat hos Danske Spil (beskatning af folk uden matematisk sans).

Start af egen coach-virksomhed.

Andet plan: Pyramidespil på virksomhedsplan:
Alle værdier er suget ud af IT-biksenes pengekasser (de multinationale udsuger os som et andet U-land) eller brugt til gearings-ting ("pengene skal ud og arbejde!") og biksene står nu som elverpiger: Smukke at se på, men hule i ryggen når man omfavner dem.

Stein Bagger-tricks. Og fakturaer på over syv millioner kroner med teksten: "Diverse konsulenttimer".

Plan 3: Pyramidespillet på landsplan

Kommunerne byggede ikke sportshaller men arenaer til cykelløb og Madonna-koncerter. Menighedshuse til steder uden menigheder. Den slags.

Regeringen og Dansk Fjolleparti sagde ja til alle krav, ønsker og drømme fra det offentlige (glem filmen Yes Man - vi taler rigtigt store JA'er).

Overskuddet på betalingsbalancen skyldtes vores olieeksport. Vi har været et Dubai-agtigt OPEC-land.
Vi jamrede over benzinpriserne og skatterne, mens vi lod os ansætte i det offentlige eller arbejdede på offentlige projekter, der altid løber over med 50 procent eller mere.

Vi arbejdede mindre, klynkede mere og fakturerede in extremis. Endda transporttid ud til kunden. Eneste land jeg kender med den praksis.

Da olieprisen tumlede i november 08, fik vi derfor omgående underskud på betalingsbalancen. Samtidig har vi 800.000 arbejdsløse, som vi selvmodsigende kalder førtidspensionister, og får 200.000 flere i 2009 (rigtige arbejdsløse).

Færre begår selvmord i områder med selvmordsbombere. Min gamle ven Ole har også altid sagt, at vi først bliver lykkelige igen i vores velfærdsland, når vi får en landkrig eller en statsbankerot.

Vi har alle (støjende eller stiltiende) deltaget i pyramide-spillene siden tredje kvartal 2004. Så skal vi ikke klynke eller skyde skylden på andre i de næste to år (indtil tredje kvartal 2011).

Nørgaards Første GnaverLov: Lad os være mænd, ikke mus.

Mogens Nørgaard er direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere